vertaa-sahko-loyda-halvin

Sähkösopimus kerrostaloon

Löydä paras sähkösopimus kerrostaloon – Vertailussa erityyppiset sähkösopimukset

Halvin sähkösopimus kerrostaloon – Katso alhaalta esimerkit

Asutko kerrostalossa ja etsit sopivinta sähkösopimusta? Alhaalta voit verrata itsellesi parhaan sähkösopimuksen, joka sopii kerrostaloasuntoon mitä parhaiten. Vertailussa näet kiinteähintaiset ja muut erilaiset sähkösopimukset ja näet mikä lopulta on edullisin vaihtoehto.

Kerrostaloasunnon sähkönkulutus vaihtelee toki riippuen perheen sekä neliöiden koosta sekä siitä onko käytössä lattialämmitys. Yleisin kulutus vuodessa on n.2000 – 3000kWh/vuodessal Käytämme esimerkkeinä 2000kWh sekä 3000kWh vuosikulutusta ja laskemme mikä sähkösopimus tulee sinulle halvimmaksi.

Top 3 sähkösopimusta kerrostaloon – Vuosikulutus 2000kWh

Hehku Kiinteä 24kk

236,60€/vuosi

9,49snt/kWh + perusmaksu 3,90€/kk

24kk määräaikainen sähkösopimus

Hehku Kiinteä 12kk

256,60€

10,49snt/kWh + perusmaksu 3,90€/kk

12kk määräaikainen sähkösopimus

Fortum Vakio S

300€/vuosi

Kiinteä kk-maksu 25€/kk 

Toistaiseksi voimassa oleva

 

Kulutusvaikutukseen perustuvat sähkösopimukset kerrostaloon – Vuosikulutus 2000kWh

Fortum Duo

185€-265€/vuosi

8,85snt/kWh +- kulutusvaikutus (n. 2snt/kWh)/ Perusmaksu 3,99€/kk

24kk määräaikainen sähkösopimus

Väre välkky 12kk

195€-255€/vuosi

8,82snt/kWh +- kulutusvaikutus (n.1,5snt/kWh) + Perusmaksu 3,98€/kk

12kk määräaikainen sähkösopimus

Sähkösopimuksen valinta kerrostaloasuntoon – Mitä asioita tulee ottaa huomioon?

Sähkösopimuksen valinta kerrostaloasuntoon vaatii tarkkaa harkintaa, jotta voit varmistaa sopimuksen sopivuuden tilanteeseesi. Kerrostaloasumisen erityispiirteet voivat vaikuttaa sähkösopimuksen valintaan, ja on tärkeää ottaa huomioon useita tekijöitä ennen päätöksentekoa.

Yksi tärkeimmistä seikoista on vuokrasopimuksen ehdot ja irtisanomisehdot. Tarkista tarkasti vuokrasopimuksesi, ja varmista, että voit vaihtaa sähkösopimustasi ilman ongelmia ja lisäkustannuksia. Jotkut vuokranantajat voivat asettaa vaatimuksia tietyn tyyppisen sähkösopimuksen käytölle. Toinen keskeinen tekijä on sähkömittari ja sen lukeminen. Varmista, että tiedät sähkömittarin numeron ja seurantaohjeet. Kerrostaloasunnoissa mittareiden lukeminen saattaa vaihdella, ja sinun on oltava tietoinen vastuustasi mittarin seuraamisessa ja lukemisessa.

Sopimusehtojen huolellinen lukeminen on myös tärkeää. Kiinnitä erityistä huomiota rangaistusmaksuihin, jos päätät keskeyttää sopimuksen ennen sopimuskauden päättymistä. Tiedä, mitä seurauksia voi olla, jos joudut vaihtamaan sähkösopimustasi kesken kaiken. Sähkönkulutusarvion tekeminen on avainasemassa. Arvioi sähkönkulutuksesi mahdollisimman tarkasti, jotta voit valita sopimuksen, joka vastaa tarpeitasi. Kerrostaloasunnoissa sähkönkulutus saattaa olla erilainen verrattuna omakotitaloihin, joten oman kulutuksen tunteminen auttaa valitsemaan sopivan sopimuksen.

Sähköntoimittajan maine ja asiakaspalvelun laatu ovat myös tärkeitä tekijöitä. Tutki sähköntoimittajan mainetta ja arvioi heidän asiakaspalveluaan. Hyvä asiakaspalvelu voi olla ratkaisevan tärkeää, jos ilmenee ongelmia tai kysymyksiä.

Jos ympäristöystävällisyys on sinulle tärkeää, harkitse uusiutuvan energian vaihtoehtoa. Monet sähköntoimittajat tarjoavat uusiutuvan energian vaihtoehtoja, jotka voivat olla ekologisesti kestäviä ja tukea ympäristötavoitteitasi. Muista myös seurata sopimuskauden päättymistä tarkasti. Näin voit tehdä päätöksen jatkosta ajoissa ja välttää mahdolliset lisäkustannukset tai sopimusrikkomukset.

Sähkösopimuksen kilpailuttaminen kerrostalo-asujalle

Kerrostaloasunnoissa sähkönkulutus on usein melko vähäistä. Yksinasuva kuluttaa arviolta n. 1500kWh vuodessa ja kahden hengen taloudessa sähköä kuluu vain n. 2000kWh vuodessa. Moni voi ajatella, että sähkön kilpailuttamisella ei ole merkitystä kun sähköä kuluu vähän. Tämä pitää paikkaansa osittain, sillä parin sentin hintaero on vuodessa vain 30€ kun kulutus on 1500kWh.  Sähkön kilpailuttamisella voit kuitenkin säästää kerrostaloasunnissakin yli 100€ vuodessa valitsemalla edullisempi sähkösopimus. Sähkön kilpailuttaminen kerrostaloasuntoon on nopeaa ja vaivatonta, joten ylimääräisen säästön saat helposti valitsemalla edullisemman sähkösopimuksen. 

Esimerkkejä sähkönkulutuksesta kerrostaloissa:

1h – 1500kWh/vuosi

2h – 1900kWh/vuosi

3h – 2500kWh/vuosi

sähkösopimus kerrostaloon

Sähkönkulutuksen jakautuminen kerrostaloissa

Sähkönkulutukseen vaikuttaa mm. kodin ja perheen koko, lämmitysmuoto, sähkön käyttötottumukset sekä kodinkoneiden kunto ja ikä. Kerrostalotaloudessa valtaosa sähköstä kuluu kylmälaitteisiin, valaistukseen, kodin elektroniikkaan ja ruoan laittoon. 

Käyttötottumuksia muuttamalla ja panostamalla energiatehokkaisiin kodinkoneisiin sähkönkulutusta voidaan pienentää. Led – valaisimet olisi hyvä vaihtaa niihin, joissa valaistus on usein päällä. Ledeillä on jonkinverran enemmän hintaa mutta maksavat kyllä itsensä takaisin, sillä led-lampun sähkönkulutus on huomattavasti pienempi kuin halogeenipolttimolla.

Esimerkki sähkönkulutuksesta kerrostalotaloudessa
 Kulutus kWh/vuosi 1 asukasKulutus kWh/vuosi 3 asukasta
Kylmälaitteet430430
Ruoan valmistus ja astian pesu250550
Kodin elektroniikka390650
Pyykin pesu80150
Valaistus170500
Muu kulutus80120
Yhteensä14002400

 

Vertaa muut sähkösopimukset

Ilman perusmaksua

 • Vertailussa sähkösopimukset ilman perusmaksua

Sähkösopimusei perusmaksua

 

24kk määräaikaiset

 • Vertailussa halvimmat 24kk määräaikaiset sähkösopimukset

Halvin määräaikainen sähkösopimus 24kk

 

Opiskelijalle

 • Edullisimmat sähkösopimukset opiskelijoille

Edullinen sähkösopimus opiskelijalle

 

Pörssisähkö

 • Vertaa pörssisähkösopimukset
 • Käytä sähköä silloin kun se on edullisimmillaan

Pörssisähkö vertailu

 

Toistaiseksi voimassa olevat

 • Helpot sähkösopimukset ilman määräaikaisuuksia

Sähkösopimus toistaiseksi voimassa oleva

 

Yhä useampi suomalainen asuu kerrostaloasunnossa

Vielä 1990 – luvulla kerrostaloasuntoja ja erillisiä pientaloja oli yhtä paljon. Kerrostaloissa oli 90-luvulla 939 000 asuntoa ja erillisissä pientaloissa 935 000 asuntoa. Kerrostaloasuntojen määrä alkoi kasvamaan 1990 – luvulla hurjasti ja 2016-vuoden lopulla kerrostaloasuntoja oli jo 1 352 000, mikä vastasi 46 prosenttia kaikista asunnoista. Myös rivitalojen määrä on noussut rajusti viimeisten vuosi kymmenysten aikana. Vuonna 1970 rivitaloasuntoja oli 30 000 kun 2016 lopussa niitä oli 405 000, siis yli kymmenkertainen määrä.

Yhteensä asuntoja oli Suomessa vuonna 2016 2 968 888, joista ilman vakinaisia asukkaita oli 314 000. 1990-luvulta asuntokanta kasvoi 16 vuoden aikana 759 000:lla, keskimäärin 29 000 vuosittain. Asuntokannan kasvu on kuitenkin hidastunut edellisistä vuosikymmenistä. Eniten asuntoja rakennettiin Suomessa 1970- ja 1980- luvulla. Jo vuosikymmenten ajan asuntorakentaminen on keskittynyt kaupunkimaisiin kuntiin.

Tilastokeskuksen mukaan vuonna 2017 kerrostaloissa asui 1 214 500 asuntokuntaa, mikä vastaa lähes puolet kaikista asuntokunnista. Asuntokunta tarkoittaa samassa asunnossa vakituisia asuvia henkilöitä. Vuoden 2009 jälkeen asuntokuntien määrä kerrostaloissa on kasvanut nopeammin kuin erillisissä rivi – ja pientaloissa.

Löydä paras sähkösopimus kerrostaloon sivustomme kautta. Muista kilpailuttaa sähkösopimuksesi kerrostaloon aina ennen uuden sähkösopimuksen solmimista, jotta saat parhaan mahdollisen sopimuksen!

Vertaa paras sähkösopimus kerrostaloon - Vertaasahko.fi
sähkönkulutus kerrostalossa

Sähkösopimus kerrostaloasunnossa

Sähkösopimuksen valinta kerrostaloasuntoon voi vaikuttaa merkittävästi sähkölaskuihin ja asumiskustannuksiin. Seuraavassa kerromme, kuinka voit valita oikean sähkösopimuksen kerrostaloasuntoosi.

 1. Kulutusarvio: Aloita tarkastelemalla omaa sähkönkulutustasi. Kerää tietoa edellisiltä vuosilta, jos mahdollista. Näin voit arvioida, kuinka paljon sähköä yleensä tarvitset.

 2. Kiinteähintainen vai muuttuva hinta: Sinun on päätettävä, haluatko kiinteähintaisen vai muuttuvan hinnan sähkösopimuksellesi. Kiinteähintainen sopimus tarjoaa vakaa hinnan koko sopimuskauden ajan, kun taas muuttuvahintainen voi vaihdella markkinoiden mukaan.

 3. Sopimuskausi: Harkitse, kuinka pitkä sopimuskausi haluat. Pidemmät sopimukset voivat tarjota parempia hintoja, mutta ne sitovat sinut pidemmäksi aikaa. Pohdi, mikä sopii parhaiten tilanteeseesi.

 4. Vihreä energia: Voit myös harkita vihreää sähkösopimusta, joka tukee uusiutuvan energian tuotantoa. Kerrostaloasunnoissa ekologiset valinnat voivat olla erityisen merkityksellisiä.

 5. Sähköyhtiöiden vertailu: Vertaile eri sähköyhtiöiden tarjouksia. Käytä vertailusivustoja tai kysy suosituksia naapureilta. Huomioi niin hinta kuin yhtiön maine ja asiakaspalvelu.

 6. Sopimusehdot: Lue sopimusehdot huolellisesti. Varmista, että ymmärrät hinnan, irtisanomisehdot ja mahdolliset lisämaksut.

 7. Sopimuksen kilpailuttaminen: Älä epäröi kilpailuttaa sähkösopimustasi uudelleen sopimuskauden päättyessä. Kilpailutus voi auttaa sinua saamaan paremman tarjouksen.

 8. Asuntoautomaatio: Tarkastele asuntosi automaatiomahdollisuuksia. Älykkäät sähkömittarit ja älykodin ratkaisut voivat auttaa sinua seuraamaan ja optimoimaan sähkönkulutustasi.

 9. Asukasyhdistyksen neuvot: Jos kerrostalossasi on asukasyhdistys tai -foorumi, kysy muilta asukkailta heidän kokemuksistaan ja suosituksistaan sähkösopimuksen valinnassa.

Valitsemalla oikean sähkösopimuksen kerrostaloasuntoon voit säästää rahaa ja tehdä ympäristöystävällisiä valintoja. Tutustu eri vaihtoehtoihin huolellisesti ja valitse sopimus, joka parhaiten vastaa tarpeitasi ja asumistilannettasi. Vertaa paras sähkösopimus kerrostaloon helposti sivustomme avulla!

Mitä huomioida kun muuttaa kerrostaloasuntoon?

Kun suunnittelet kerrostalokodin valintaa, on tärkeää kiinnittää huomiota useisiin tekijöihin, jotka vaikuttavat asumisen mukavuuteen ja kodin soveltuvuuteen omiin tarpeisiisi. Kerrostaloasuminen on yksi huolettomimmista asumismuodoista, kunhan taloyhtiö toimii moitteettomasti ja kaikki oleelliset seikat on otettu huomioon.

Tulevat remontit ovat avainasemassa kodin valinnassa. On ensisijaisen tärkeää saada tietoa siitä, millaisia remontteja taloyhtiössä on suunnitteilla tulevaisuudessa. Tämä auttaa arvioimaan asumiskustannuksia ja antaa käsityksen taloyhtiön ylläpidon tasosta. Lisäksi putkiston kunto on huomioitava, ja tieto putkien viimeisimmästä uusimisesta on arvokasta vesivahinkojen riskin vähentämiseksi.

Kerrostalon sijainti vaikuttaa merkittävästi arkeen. Kodin läheisyys palveluihin, kouluihin ja liikenneyhteyksiin vaikuttaa asumismukavuuteen. Lisäksi hissi voi olla tärkeä mukavuustekijä, erityisesti ylemmissä kerroksissa asuville.

Tontin omistus ja taloyhtiön tila ovat myös keskeisiä tekijöitä kodin valinnassa. Oman tontin omistus voi vaikuttaa asumiskustannuksiin ja asunnon arvon kehittymiseen. Toimiva taloyhtiö luo viihtyisän asuinympäristön, ja sosiaalisesti aktiivinen taloyhteisö voi tehdä asumisesta entistä miellyttävämpää.

Lämmitysmuodolla ja autopaikalla on myös merkitystä. Ilmanvaihtoa ja kylpyhuoneen lattialämmitystä tulee osata käyttää oikein, jos ne kuuluvat asunnon varusteluun. Auton omistajien kannattaa kiinnittää huomiota mahdollisuuteen saada autopaikka talon yhteydestä sekä muihin alueen parkkimahdollisuuksiin.

Säilytystilan puute on usein haaste kerrostaloasunnoissa, joten mahdolliset kellari- ja vinttikomerot kannattaa selvittää etukäteen. Hyvä säilytystila helpottaa arkea ja pitää kodin siistinä.

Kerrostalokotia valitessa on olennaista huomioida monia eri tekijöitä varmistaakseen, että uusi koti vastaa omaa elämäntilannetta ja tarpeita. Tarkka harkinta näiden seikkojen suhteen auttaa löytämään kodin, jossa on mukava asua pitkälläkin aikavälillä.

Viisas ja vihreä asuminen: energiatietoiset ratkaisut kerrostaloelämään

Energiatehokkuus kerrostaloasumisessa on elintärkeää monista näkökulmista, kuten ympäristönsuojelu, asumiskustannusten alentaminen ja asukkaiden mukavuuden lisääminen. Tässä artikkelissa käsitellään tärkeitä näkökohtia energiatehokkuudesta kerrostaloasunnoissa sekä sähkönkulutuksen säästömahdollisuuksista.

Laitteiden valinta: Ensimmäinen askel kohti energiatehokasta kerrostaloasumista on hankkia kodinkoneita, jotka ovat energiatehokkaita. Esimerkiksi A+++ -luokan jääkaapit ja pesukoneet kuluttavat vähemmän sähköä, mikä näkyy positiivisesti sekä ympäristölle että pitkällä aikavälillä asukkaiden kukkarossa.

LED-valaistus: Perinteisten hehkulamppujen ja energiansäästölampun vaihtaminen LED-valoihin on helppo tapa säästää energiaa. LED-valot ovat pitkäikäisiä ja kuluttavat vähemmän sähköä, mikä tekee niistä erinomaisen vaihtoehdon energiatehokkaaseen valaistukseen.

Älykäs lämmitys ja jäähdytys: Termostaatit ja älykkäät lämmitys- ja jäähdytysratkaisut mahdollistavat lämpötilan ja aikataulujen tehokkaan ohjauksen. Näin säästetään energiaa, kun lämmitystä tai jäähdytystä tarvitaan vain silloin, kun se on välttämätöntä.

Ilmanvaihto: Toimiva ilmanvaihto on avainasemassa energiatehokkaassa kerrostaloasumisessa. Ilmanvaihdon tulee toimia tehokkaasti, jotta ilma vaihtuu optimaalisesti eikä lämmitys- tai jäähdytysenergiaa kulu tarpeettomasti.

Lämmönjakojärjestelmä: Energiatehokas lämmönjakojärjestelmä, kuten kaukolämpö tai maalämpö, voi olla harkitsemisen arvoinen vaihtoehto. Tehokas lämmönjakojärjestelmä voi merkittävästi vähentää energiankulutusta.

Lisälämmöneristys: Parannettu eristys, esimerkiksi ikkunoiden ja ovien tiivistäminen sekä lisäeristys, voi auttaa säilyttämään lämmön tehokkaammin ja vähentämään lämmitysenergian tarvetta.

Vedenkulutus: Veden säästäminen on myös tärkeä osa energiatehokasta elämäntapaa. Vesitehokkaat suihkupäät ja tarkka vesikulutuksen seuranta voivat auttaa vähentämään veden lämmittämiseen tarvittavaa sähköä.

Älykäs teknologia: Älykotiratkaisut, kuten älykkäät termostaatit ja etäohjattavat sähkölaitteet, mahdollistavat energiankulutuksen seurannan ja hallinnan. Tämä antaa asukkaille mahdollisuuden tehdä tietoisia valintoja energiankulutuksensa suhteen.

Sähkösopimus: Valitse sähkösopimus, joka sopii energiatehokkaaseen elämäntyyliisi. Vertaile eri tarjouksia ja kiinnitä erityistä huomiota sopimuksen yksityiskohtiin.

Asukasosallistuminen: Osallistuminen taloyhtiön tai asukasyhdistyksen energiatehokkuushankkeisiin on tehokas tapa lisätä tietoisuutta säästömahdollisuuksista. Asukkaiden yhteistyöllä voidaan saavuttaa parempia tuloksia energiatehokkuudessa.

Nämä käytännön toimenpiteet voivat merkittävästi vähentää sähkönkulutusta kerrostaloasumisessa ja samalla tukea ympäristöystävällisempää asumista. Hyödynnä sivustomme helppoa vertailutyökalua löytääksesi parhaan sähkösopimuksen kerrostaloosi ja säästä rahaa samalla kun teet ympäristöystävällisiä valintoja.

Valitse paras sähkösopimus kerrostaloon - Vertaasahko.fi

Sähkömarkkinoiden tarjonta kerrostaloasunnoille

Kerrostaloasukkaille on tarjolla monenlaisia sähkösopimuksia, jotka vastaavat erilaisiin tarpeisiin ja toiveisiin. Tässä on tietoa sähkömarkkinoiden tarjonnasta kerrostaloasunnoille:

Kiinteähintainen Sopimus: Kiinteähintaisessa sähkösopimuksessa sähkön hinta pysyy samana koko sopimuskauden ajan. Tämä antaa ennustettavuutta ja suojaa hinnanvaihteluilta. Se sopii niille, jotka haluavat tietää tarkalleen, kuinka paljon sähköstä tulee maksamaan.

Pörssihintainen Sopimus: Pörssihintaisessa sopimuksessa sähkön hinta vaihtelee markkinoiden mukaan. Se voi olla edullisempi, kun markkinahinnat ovat alhaalla, mutta korkeampi huippukulutusaikoina. Tämä sopimus antaa mahdollisuuden säästää, jos olet valmis seuraamaan markkinoita ja käyttämään sähköä silloin, kun hinta on alhainen.

Yösähkö: Yösähkössä sähkön hinta on alhaisempi yöaikaan. Se sopii esimerkiksi lämpöpumppujen omistajille, jotka voivat käyttää sähköä lämmitykseen edullisemmin yöllä.

Vihreä Sopimus: Vihreä sähkösopimus tarjoaa uusiutuvaa energiaa tuotannosta riippuen. Voit valita täyden uusiutuvan energian sopimuksen tai osittaisen vihreän sopimuksen.

Älykkäät Sopimukset: Joillakin sähköyhtiöillä on tarjolla älykkäitä sopimuksia, jotka perustuvat älykkäisiin mittausjärjestelmiin. Ne voivat tarjota reaaliaikaista tietoa sähkönkulutuksestasi ja auttaa sinua optimoimaan kulutustasi.

Kilpailuttaminen: Kannattaa ajoittain kilpailuttaa sähkösopimus. Kilpailuttamalla voit löytää edullisemman sopimuksen tai paremmin tarpeisiisi sopivan vaihtoehdon.

Palvelut ja Asiakaspalvelu: Sähkösopimusta valitessa kannattaa myös kiinnittää huomiota sähköyhtiön tarjoamiin palveluihin ja asiakaspalveluun. Hyvä asiakaspalvelu ja palvelut voivat tehdä sähkösopimuksen hallinnoinnista helpompaa.

Kerrostaloasunnon sijainti ja energiatehokkuus voivat myös vaikuttaa sähkösopimuksen valintaan. On tärkeää ottaa huomioon omat tarpeet ja elämäntilanne, kun valitset sopivaa sähkösopimusta kerrostaloasuntoosi.

Sähköntarve kerrostaloasunnossa: Miten säästää sähköä kerrostalossa?

Tietoinen sähkönkulutuksen optimointi kerrostaloasunnossa voi tuoda monia etuja, kuten pienemmän sähkölaskun ja ympäristöystävällisemmän asumisen. 

Valaistus on yksi suurimmista sähkönkulutuksen tekijöistä kodeissa. Vaihda perinteiset hehkulamput LED-lamppuihin ja energiatehokkaisiin lamppuihin. Ne kuluttavat huomattavasti vähemmän sähköä ja kestävät pidempään.

Säädä lämmitystä ja ilmastointia tarpeen mukaan. Älä pidä huoneistossa liian korkeaa lämpötilaa talvella tai liian matalaa kesällä. Käytä lämpötilasäätimiä ja tarkista, että ikkunat ja ovet ovat tiiviit, jotta ei pääse lämpöä ulos tai kylmää ilmaa sisään tarpeettomasti. Yhä useammat sähkölaitteet ovat älykkäitä ja mahdollistavat kulutuksen hallinnan. Älykkäät termostaatit, valaistusjärjestelmät ja pistorasiat voivat auttaa sinua seuraamaan ja hallitsemaan sähkönkulutustasi etänä.

Monet kodinkoneet ja elektroniset laitteet jäävät lepotilaan, kun niitä ei käytetä. Sammuta ne kokonaan, kun et tarvitse niitä, tai käytä ajastimia, jotka sammuttavat ne automaattisesti. Pidä sähkölaitteesi kunnossa. Likaiset suodattimet ja huonokuntoiset laitteet kuluttavat enemmän sähköä. Puhdista ja huolla laitteita säännöllisesti, ja vaihda ne tarvittaessa uusiin, energiatehokkaisiin malleihin. Jos mahdollista, harkitse aurinkopaneelien asentamista kerrostaloasuntoosi. Aurinkoenergian hyödyntäminen voi merkittävästi vähentää sähkölaskuasi ja ympäristövaikutuksia.

Asenna älykäs sähkömittari tai käytä energiankulutuksen seurantajärjestelmää. Tämä auttaa sinua näkemään, mitkä laitteet kuluttavat eniten sähköä ja miten voit optimoida niiden käytön.

Ota selvää, ovatko kerrostaloasuntojesi yhteisössä tarjolla resursseja, kuten yhteisiä aurinkopaneeleja tai energiatehokkuusohjelmia. Yhteistyö naapureiden kanssa voi johtaa suurempaan säästöön ja ympäristövaikutusten vähenemiseen.

Sähkönkulutuksen optimointi kerrostaloasunnossa on sekä taloudellisesti että ympäristön kannalta järkevää. Noudattamalla näitä vinkkejä voit nauttia pienemmästä sähkölaskusta ja tehdä osasi ympäristön hyväksi.

Ilmalämpöpumppu kerrostalossa

Ilmalämpöpumppu kerrostalossa voi olla erinomainen ratkaisu lämmityksen ja jäähdytyksen tarpeisiin. Se tarjoaa useita etuja, kuten energiatehokkuuden, mukavuuden ja säästöt lämmitys- ja jäähdytyskustannuksissa. Tässä artikkelissa tarkastelemme, mitä sinun tulisi tietää ilmalämpöpumpuista kerrostaloasunnoissa.

 1. Energiatehokkuus: Ilmalämpöpumput ovat yleensä erittäin energiatehokkaita, sillä ne siirtävät lämpöä ympäristöstä asuntoon tai pois siitä sen sijaan, että tuottaisivat lämpöä itse. Tämä voi auttaa säästämään merkittävästi sähkö- tai lämmityskustannuksissa.

 2. Monikäyttöisyys: Ilmalämpöpumput voivat toimia sekä lämmityslaitteina että jäähdytysjärjestelminä. Ne tarjoavat siis mukavuutta ympäri vuoden, säätämällä lämpötilaa asunnon tarpeiden mukaan.

 3. Helppo asennus: Ilmalämpöpumput ovat yleensä suhteellisen helppoja asentaa, eikä niiden käyttöönotto vaadi suuria rakennustöitä. Tämä tekee niistä houkuttelevan vaihtoehdon kerrostaloasukkaille.

 4. Hiljainen toiminta: Laadukkaat ilmalämpöpumput toimivat hiljaisesti, mikä takaa, että ne eivät häiritse naapureita tai häiritse yöunta.

 5. Ympäristöystävällisyys: Koska ilmalämpöpumput hyödyntävät ympäristöstä saatavaa lämpöä, ne voivat olla ympäristöystävällisempiä vaihtoehtoja verrattuna perinteisiin lämmitysjärjestelmiin.

 6. Huoltotarve: Ilmalämpöpumpun säännöllinen huolto on tärkeää sen toiminnan optimoimiseksi. Suodattimien puhdistaminen ja laitteen tarkastaminen säännöllisesti pitävät sen tehokkaana.

 7. Asunnon soveltuvuus: Ennen ilmalämpöpumpun hankkimista on tärkeää selvittää, onko kerrostaloasunnossasi riittävästi tilaa ja lupa asentaa se. Myös ilmanvaihtojärjestelmä ja ikkunoiden tiiviys voivat vaikuttaa ilmalämpöpumpun toimintaan.

 8. Taloyhtiön säännöt: Kerrostaloasukkaiden on otettava huomioon taloyhtiön säännöt ja määräykset ennen ilmalämpöpumpun hankkimista. Lupa saattaa olla tarpeen, ja ilmalämpöpumpun asentaminen saattaa vaikuttaa taloyhtiön lämmitysjärjestelmään.

Ilmalämpöpumppu voi olla erinomainen investointi kerrostaloasukkaille, kunhan otetaan huomioon asunnon soveltuvuus, taloyhtiön säännöt ja laitteen säännöllinen huolto. Se voi tarjota mukavuutta, säästöjä ja ympäristöystävällisyyttä asumiseen.

paras sähkösopimus kerrostaloon