Halvin toistaiseksi voimassa oleva sähkösopimus

Katso halvin sähkösopimus taulukosta. Tarjoukset mm. perusmaksujen osalta on laskettu mukaan ensimmäisen vuoden osalta.

Vertailussa on mukana mm. Fortum, Kotimaan Energia, Lumo Energia, Nordic Green Energy, Ilmatar ja Oomi Energia.

Taulukosta näet halvimmat sähkösopimukset eri kulutukseen. 

Hinnat päivitetty 22.6.2022

2000kWh5000kWh8000kwh20 000kWh
279,60€ – Kotimaan Energia 24kk määräaikainen600€ Fortum Vakio Toistaiseksi voimassa oleva1195,30€ Oomi kiinteä 24kk määräaikainen2922,10€ Oomi kiinteä 24kk määräaikainen
300€ Fortum Vakio Toistaiseksi voimassa oleva749€ – Kotimaan Energia 24kk määräaikainen1198,40 – Kotimaan Energia 24kk määräaikainen 2996 – Kotimaan Energia 24kk määräaikainen 
303€ Ilmatar 24kk määräaikainen759,50€ Ilmatar 24kk määräaikainen1215,20€ Ilmatar 24kk määräaikainen3038€ Ilmatar 24kk määräaikainen
331,90€ Oomi kiinteä 24kk määräaikainen763,60€ Oomi kiinteä 24kk määräaikainen1306,80€ – Fortum Takuu 24kk3186€ – Fortum 24kk
367,20€ – Fortum Takuu 24kk837,50€ – Fortum Takuu 24kk1628,60€ Lumo Energia 3v määräaikainen4027,40€ Lumo Energia 3v määräaikainen

Avaa taulukko

 

Vertaa halvin toistaiseksi voimassa oleva sähkösopimus

Löydä halvin toistaiseksi voimassa oleva sähkösopimus alhaalta. Vertailussa sähkösopimukset ilman sitovia määräaikaisuuksia. Valitse huoleton sähkösopimus, jonka voit tarvittaessa vaihtaa toiseen. 

Toistaiseksi voimassaolevan sähkösopimuksen hyödyt

Toistaiseksi voimassaoleva sähkösopimus on räätälöity heille, jotka haluavat helpon sähkösopimuksen ilman sitovia määräaikaisuuksia. Sopimuksen voi irtisanoa milloin tahansa 14vrk irtisanomisajalla. Mikäli haluat sähkösopimuksen, jossa et ole sitoutunut mihinkään ja haluat vapauden muuttaa mieltäsi sopimuksen suhteen, on toistaiseksi voimassaoleva sähkösopimus sinulle sopiva.

Toisin kuin määräaikaisissa sopimuksissa, sähkön hinta ei pysy vakiona. Se voi joko nousta tai laskea sopimuskauden aikana. Yleensä hinta tarkastetaan kaksi kertaa vuodessa. Hinta ei kuitenkaan nouse merkittävästi lyhyellä ajalla ja toistaiseksi voimassaolevan sähkösopimuksen hyötyihin kuuluukin se, että voit irtisanoa sen heti kun haluat. 

Miksi toistaiseksi voimassaoleva sähkösopimus?

  • Ei sitovia määräaikaisuuksia
  • Voit irtisanoa sopimuksen 14vrk irtisanomisajalla
  • Helppo ja huoleton sähkösopimus, jonka voit kilpailuttaa aina kun haluat
Vertaa muut sähkösopimukset

Määräaikaiset

  • Vertailussa edullisimmat määräaikaiset sähkösopimukset

Määräaikainen sähkösopimus tarjous

 

Opiskelijalle

  • Edullisimmat sähkösopimukset opiskelijoille

Edullisin opiskelijasähkö

 

Pörssisähkö

  • Vertaa pörssisähkösopimukset

Edullisin pörssisähkö

 

Ilman perusmaksua

  • Vertaa sähkösopimus ilman perusmaksua

Kuukausimaksuton sähkösopimus

 
halvin toistaiseksi voimassa oleva sähkösopimus

Usein kysytyt kysymykset

Voinko irtisanoa toistaiseksi voimassaolevan sähkösopimuksen koska vain?

Toistaiseksi voimassaolevan sähkösopimuksen voit irtisanoa 14vrk irtisanomisajalla.

Onko toistaiseksi voimassaoleva sähkösopimus kalliimpi?

Yleensä hinta on korkeampi kuin määräaikaisissa sähkösopimuksissa, joissa sähköyhtiöt kannustavat asiakkaita pitkään sopimukseen. 

Mitkä ovat toistaiseksi voimassaolevan sähkösopimuksen hyödyt?

Moni arvostaa vapautta vaihtaa sähkösopimusta koska vain ja irtisanomismahdollisuus onkin suurin hyöty näissä sopimuksissa. Mikäli toinen sähköyhtiö laskee hintoja tai tarjoaa hyviä sähkötarjouksia, voit vaihtaa sähköyhtiön nopeasti.

Aiheeseen liittyvät uutiset

Helen nostaa toistaiseksi voimassa olevien sähkösopimusten hintoja 26 prosenttia

Julkaistu 25.3.2022 Iltalehti

Sähköyhtiö Helen kertoo nostavansa sähkön hintoja 26 prosentilla 1.5.2022 alkaen. Sähkön hinnan nousu koskee toistaiseksi voimassa olevia sähkösopimuksia. Hinnanmuutoksista on ilmoitettu asiakkaita, joille on lähetetty kirjeet. Ilmoitus koskee noin 20 prosenttia, eli viidesosaa Helenin asiakkaista.

Energian hinnat nousevat keskimäärin 3,20 senttiä /kWh. Kerrostaloasujalle korotus ei ole merkittävä, vain n. 5,30 euroa kuukaudessa. Sähkölämmitteisessä omakotitalossa puolestaan laskun hintaan tulee n. 48 euron korotus. Helen on perustellut hintojen nousua sähkön hankintakustannusten nousulla, olosuhteiden muuttumisella (Ukrainan sota ja sen seuraukset energiamarkkinoilla) ja vanhentuneiden sopimus – ja hinnoittelujärjestelyiden uudistamisella. 

Vaikka syksyllä 2021 sähkön hinta nousi rajusti, on korkeimmista huippulukemista tultu hieman alaspäin. Pörssisähkön hinta on viime aikoina ollut edullinen ja sähkön hinta keskiarvoltaan on ollut jopa samoissa lukemissa kuin kesällä 2021. Helenin mukaan tällä hetkellä eletään kuitenkin epävarmaa aikaa ja hintakehityksen epävarmuus on yksi merkittävä syy kuluttajahintojen nousuun. Heleniltä mainitaan, että vaikka päivittäistä vaihtelua sähkön markkinahinnoissa on, niin tammikuun hinnasta sähkön markkinahinta on tuplaantunut.

Sähköyhtiöt nostavat toistaiseksi voimassa olevien sopimusten hintoja

Julkaistu 1.1.2022 Yle.fi

Sähkön pörssihinnan hurja nousu alkaa näkyä voimakkaasti myös muiden sähkösopimusten hinnoissa. Toistaiseksi voimassaolevien sähkösopimusten hinnat tyypillisesti muuttuvat hitaammalla syklillä mutta nyt sähköyhtiöillä on paineita nostaa näiden sähkösopimusten hintoja energiamarkkinoiden tilanteen vuoksi.

Sähköyhtiöt kuten Oomi Energia, Helen, Fortum ja Tampereen Sähkölaitos ovat kertoneet nostavansa toistaiseksi voimassa olevien sähkösopimusten hintoja vuodenvaihteessa tai pian sen jälkeen. Toistaiseksi voimassa olevien sähkösopimusten hinnat nousevat n. 11 senttiin kilowattitunnilta. Markkinatilanne on todella poikkeuksellinen, sillä esimerkiksi Tampereen Sähköyhtiö on joutunut nostamaan hintoja jo kahdesti edellisen puolen vuoden aikana kun taas ennen marraskuuta hintojen korotus tehtiin viimeksi kolme vuotta sitten. 

Toistaiseksi voimassa olevat sähkösopimukset ovat tyypillisesti pörssisähköön sidottuja sopimuksia vakaampia. Ne ovat kuitenkin nimensä mukaan voimassa toistaiseksi ja mahdolliset hinnankorotukset ovat mahdollisia lyhyelläkin aikavälillä. Sähköyhtiöt toimivat Pohjoismaiden NordPool – sähköpörssissä, jossa sähkön tukkuhinnat ovat nousseet rajusti jo syksystä saakka. Lopulta hintojen nousu näkyy kaikenlaisissa sähkösopimuksissa vaikkakin hieman viiveellä.