Halvin toistaiseksi voimassa oleva sähkösopimus

Toistaiseksi voimassa oleva pörssisähkösopimus

Edullisin toistaiseksi voimassa oleva sähkösopimustyyppi on tällä hetkellä pörssisähkösopimukset. Pörssisähkön hinta on tippunut reilusti kun muiden sähkösopimusten hinnat eivät ole vielä reagoineet sähkön hinnan laskuun. Pörssisähkösopimus sopii kaikille asumismuodosta riippumatta. Pörssisähkössä edullisuus korostuu entisestään, mikäli voit ajoittaa sähkönkulutusta edullisille tunneille, kuten iltaan ja viikonloppuun.

Löydä parhaat sähkösopimukset


Kampanja käynnissä / Ensimmäiset 4kk ilmainen perusmaksu

Sopimuksen nimi
Oomi Kiinteä 24kk

Sopimuksentyyppi
Määräaikainen 24kk sähkösopimus

Kuukausimaksu
4.90€/kk

0,42snt/kwh

+ Spot-hinta

Kampanja käynnissä / Ensimmäiset 4kk ilmainen perusmaksu

Sopimuksen nimi
NGE Ilmasto Pörssisähkö

Sopimuksentyyppi
Pörssisähkö

Kuukausimaksu
3.99€/kk

0,45snt/kwh

+ Spot-hinta

Sopimuksen nimi
Fortum Tarkka

Sopimuksentyyppi
Pörssisähkö

Kuukausimaksu
4.50€/kk

alk. 40€/kk

Sopimuksen nimi
Fortum Vakio

Sopimuksentyyppi
Kiinteä kk hinta

Pieneen kulutukseen sopiva sähksopimus

Sopimuksen nimi
Fortum Duo 24kk

Sopimuksentyyppi
Kiinteä hinta +- kulutusvaikutus

Kuukausimaksu
3,99€/kk

Sopimuksen nimi
Fortum Takuu 24kk

Sopimuksentyyppi
Kiinteä hinta

Kuukausimaksu
4,50€/kk

vare-logo

alk. 8,10snt/kwh

+- kulutusvaikutus

Sopimuksen nimi
Väre Välkky 12kk

Sopimuksentyyppi
Kiinteä hinta +- kulutusvaikutus

Kuukausimaksu
3,98€€/kk

Sopimuksen nimi
Väre Välkky 24kk

Sopimuksentyyppi
Kiinteä hinta +- kulutusvaikutus

Kuukausimaksu
3,98€€/kk

Toistaiseksi voimassa olevan sähkösopimuksen hyödyt

Toistaiseksi voimassaoleva sähkösopimus on räätälöity heille, jotka haluavat helpon sähkösopimuksen ilman sitovia määräaikaisuuksia. Sopimuksen voi irtisanoa milloin tahansa 14vrk irtisanomisajalla. Mikäli haluat sähkösopimuksen, jossa et ole sitoutunut mihinkään ja haluat vapauden muuttaa mieltäsi sopimuksen suhteen, on toistaiseksi voimassaoleva sähkösopimus sinulle sopiva.

Toisin kuin määräaikaisissa sopimuksissa, sähkön hinta ei pysy vakiona. Se voi joko nousta tai laskea sopimuskauden aikana. Yleensä hinta tarkastetaan kaksi kertaa vuodessa. Hinta ei kuitenkaan nouse merkittävästi lyhyellä ajalla ja toistaiseksi voimassaolevan sähkösopimuksen hyötyihin kuuluukin se, että voit irtisanoa sen heti kun haluat. 

Miksi toistaiseksi voimassaoleva sähkösopimus?

  • Ei sitovia määräaikaisuuksia
  • Voit irtisanoa sopimuksen 14vrk irtisanomisajalla
  • Helppo ja huoleton sähkösopimus, jonka voit kilpailuttaa aina kun haluat
Vertaa muut sähkösopimukset

Määräaikaiset

  • Vertailussa edullisimmat määräaikaiset sähkösopimukset

Määräaikainen sähkösopimus tarjous

 

Opiskelijalle

  • Edullisimmat sähkösopimukset opiskelijoille

Edullisin opiskelijasähkö

 

Pörssisähkö

  • Vertaa pörssisähkösopimukset

Edullisin pörssisähkö

 

Ilman perusmaksua

  • Vertaa sähkösopimus ilman perusmaksua

Kuukausimaksuton sähkösopimus

 
halvin toistaiseksi voimassa oleva sähkösopimus

Usein kysytyt kysymykset

Voinko irtisanoa toistaiseksi voimassaolevan sähkösopimuksen koska vain?

Toistaiseksi voimassaolevan sähkösopimuksen voit irtisanoa 14vrk irtisanomisajalla.

Onko toistaiseksi voimassaoleva sähkösopimus kalliimpi?

Yleensä hinta on korkeampi kuin määräaikaisissa sähkösopimuksissa, joissa sähköyhtiöt kannustavat asiakkaita pitkään sopimukseen. 

Mitkä ovat toistaiseksi voimassaolevan sähkösopimuksen hyödyt?

Moni arvostaa vapautta vaihtaa sähkösopimusta koska vain ja irtisanomismahdollisuus onkin suurin hyöty näissä sopimuksissa. Mikäli toinen sähköyhtiö laskee hintoja tai tarjoaa hyviä sähkötarjouksia, voit vaihtaa sähköyhtiön nopeasti.

Aiheeseen liittyvät uutiset

Helen nostaa toistaiseksi voimassa olevien sähkösopimusten hintoja 26 prosenttia

Julkaistu 25.3.2022 Iltalehti

Sähköyhtiö Helen kertoo nostavansa sähkön hintoja 26 prosentilla 1.5.2022 alkaen. Sähkön hinnan nousu koskee toistaiseksi voimassa olevia sähkösopimuksia. Hinnanmuutoksista on ilmoitettu asiakkaita, joille on lähetetty kirjeet. Ilmoitus koskee noin 20 prosenttia, eli viidesosaa Helenin asiakkaista.

Energian hinnat nousevat keskimäärin 3,20 senttiä /kWh. Kerrostaloasujalle korotus ei ole merkittävä, vain n. 5,30 euroa kuukaudessa. Sähkölämmitteisessä omakotitalossa puolestaan laskun hintaan tulee n. 48 euron korotus. Helen on perustellut hintojen nousua sähkön hankintakustannusten nousulla, olosuhteiden muuttumisella (Ukrainan sota ja sen seuraukset energiamarkkinoilla) ja vanhentuneiden sopimus – ja hinnoittelujärjestelyiden uudistamisella. 

Vaikka syksyllä 2021 sähkön hinta nousi rajusti, on korkeimmista huippulukemista tultu hieman alaspäin. Pörssisähkön hinta on viime aikoina ollut edullinen ja sähkön hinta keskiarvoltaan on ollut jopa samoissa lukemissa kuin kesällä 2021. Helenin mukaan tällä hetkellä eletään kuitenkin epävarmaa aikaa ja hintakehityksen epävarmuus on yksi merkittävä syy kuluttajahintojen nousuun. Heleniltä mainitaan, että vaikka päivittäistä vaihtelua sähkön markkinahinnoissa on, niin tammikuun hinnasta sähkön markkinahinta on tuplaantunut.

Sähköyhtiöt nostavat toistaiseksi voimassa olevien sopimusten hintoja

Julkaistu 1.1.2022 Yle.fi

Sähkön pörssihinnan hurja nousu alkaa näkyä voimakkaasti myös muiden sähkösopimusten hinnoissa. Toistaiseksi voimassaolevien sähkösopimusten hinnat tyypillisesti muuttuvat hitaammalla syklillä mutta nyt sähköyhtiöillä on paineita nostaa näiden sähkösopimusten hintoja energiamarkkinoiden tilanteen vuoksi.

Sähköyhtiöt kuten Oomi Energia, Helen, Fortum ja Tampereen Sähkölaitos ovat kertoneet nostavansa toistaiseksi voimassa olevien sähkösopimusten hintoja vuodenvaihteessa tai pian sen jälkeen. Toistaiseksi voimassa olevien sähkösopimusten hinnat nousevat n. 11 senttiin kilowattitunnilta. Markkinatilanne on todella poikkeuksellinen, sillä esimerkiksi Tampereen Sähköyhtiö on joutunut nostamaan hintoja jo kahdesti edellisen puolen vuoden aikana kun taas ennen marraskuuta hintojen korotus tehtiin viimeksi kolme vuotta sitten. 

Toistaiseksi voimassa olevat sähkösopimukset ovat tyypillisesti pörssisähköön sidottuja sopimuksia vakaampia. Ne ovat kuitenkin nimensä mukaan voimassa toistaiseksi ja mahdolliset hinnankorotukset ovat mahdollisia lyhyelläkin aikavälillä. Sähköyhtiöt toimivat Pohjoismaiden NordPool – sähköpörssissä, jossa sähkön tukkuhinnat ovat nousseet rajusti jo syksystä saakka. Lopulta hintojen nousu näkyy kaikenlaisissa sähkösopimuksissa vaikkakin hieman viiveellä.