Halvin toistaiseksi voimassa oleva sähkösopimus

Katso halvin sähkösopimus taulukosta. Tarjoukset mm. perusmaksujen osalta on laskettu mukaan ensimmäisen vuoden osalta.

Vertailussa ei ole mukana sähköyhtiöiden tarjoamia ennakkoon tilattavia keväällä voimaantulevia sähkösopimuksia. Vertailussa on mukana mm. Fortum, Kotimaan Energia, Lumo Energia, Nordic Green Energy, Ilmatar, Oomi, Lumme Energia ja Helen.

Taulukosta näet viisi halvinta sähkösopimusta eri kulutukseen. 

Hinnat päivitetty 27.1.2022

2000kWh5000kWh8000kwh20 000kWh
199,40€ – Kotimaan Energia 24kk määräaikainen384€ – Fortum Vakio L toistaiseksi voimassa oleva564€ – Fortum Vakio XL toistaiseksi voimassa oleva1927,40€ – Lumo Energia 3v Määräaikainen
216€ – Fortum Vakio S toistaiseksi voimassa oleva498,50€ – Kotimaan Energia 24kk määräaikainen788,60€ – Lumo Energia 3v määräaikainen1994€ – Kotimaan Energia 24kk määräaikainen
219,20€ – Lumo Energia 3 vuoden määräaikainen503,90€ – Lumo Energia 3v määräaikainen797,60 – Kotimaan Energia 24kk määräaikainen 2176,10€ Helen 24kk määräaikainen
244,80€ NGE 24kk määräaikainen578,60€ Helen 24kk määräaikainen898,10€ Helen 24kk määräaikainen2188 € Fortum 24kk määräaikainen
259,10€ Helen 24kk määräaikainen587,50€ Fortum 24kk määräaikainen907,60€ Fortum 24kk määräaikainen2342,10€ Lumo Energia 24kk määräaikainen

Avaa taulukko

 

Vertaa halvin toistaiseksi voimassa oleva sähkösopimus

Löydä halvin toistaiseksi voimassa oleva sähkösopimus alhaalta. Vertailussa sähkösopimukset ilman sitovia määräaikaisuuksia. Valitse huoleton sähkösopimus, jonka voit tarvittaessa vaihtaa toiseen. 

lumo energia kokemuksia

Lumo Energia Perus

1kk 7,99c/kWh – jatko 12c/kWh

Perusmaksu 2,99€/kk

d

Muut sähkösopimukset

Nordic Green Energy Kvartaalitakuu

18,48c/kWh

Perusmaksu 3,60€/kk

Toistaiseksi voimassaolevan sähkösopimuksen hyödyt

Toistaiseksi voimassaoleva sähkösopimus on räätälöity heille, jotka haluavat helpon sähkösopimuksen ilman sitovia määräaikaisuuksia. Sopimuksen voi irtisanoa milloin tahansa 14vrk irtisanomisajalla. Mikäli haluat sähkösopimuksen, jossa et ole sitoutunut mihinkään ja haluat vapauden muuttaa mieltäsi sopimuksen suhteen, on toistaiseksi voimassaoleva sähkösopimus sinulle sopiva.

Toisin kuin määräaikaisissa sopimuksissa, sähkön hinta ei pysy vakiona. Se voi joko nousta tai laskea sopimuskauden aikana. Yleensä hinta tarkastetaan kaksi kertaa vuodessa. Hinta ei kuitenkaan nouse merkittävästi lyhyellä ajalla ja toistaiseksi voimassaolevan sähkösopimuksen hyötyihin kuuluukin se, että voit irtisanoa sen heti kun haluat. 

Miksi toistaiseksi voimassaoleva sähkösopimus?

  • Ei sitovia määräaikaisuuksia
  • Voit irtisanoa sopimuksen 14vrk irtisanomisajalla
  • Helppo ja huoleton sähkösopimus, jonka voit kilpailuttaa aina kun haluat
Vertaa muut sähkösopimukset

Määräaikaiset

  • Vertailussa edullisimmat määräaikaiset sähkösopimukset

Määräaikainen sähkösopimus tarjous

 

Opiskelijalle

  • Edullisimmat sähkösopimukset opiskelijoille

Edullisin opiskelijasähkö

 

Pörssisähkö

  • Vertaa pörssisähkösopimukset

Edullisin pörssisähkö

 

Ilman perusmaksua

  • Vertaa sähkösopimus ilman perusmaksua

Kuukausimaksuton sähkösopimus

 

Usein kysytyt kysymykset

Voinko irtisanoa toistaiseksi voimassaolevan sähkösopimuksen koska vain?

Toistaiseksi voimassaolevan sähkösopimuksen voit irtisanoa 14vrk irtisanomisajalla.

Onko toistaiseksi voimassaoleva sähkösopimus kalliimpi?

Yleensä hinta on korkeampi kuin määräaikaisissa sähkösopimuksissa, joissa sähköyhtiöt kannustavat asiakkaita pitkään sopimukseen. 

Mitkä ovat toistaiseksi voimassaolevan sähkösopimuksen hyödyt?

Moni arvostaa vapautta vaihtaa sähkösopimusta koska vain ja irtisanomismahdollisuus onkin suurin hyöty näissä sopimuksissa. Mikäli toinen sähköyhtiö laskee hintoja tai tarjoaa hyviä sähkötarjouksia, voit vaihtaa sähköyhtiön nopeasti.

Aiheeseen liittyvät uutiset

Julkaistu 1.1.2022 Yle.fi

Sähköyhtiöt nostavat toistaiseksi voimassa olevien sopimusten hintoja

Sähkön pörssihinnan hurja nousu alkaa näkyä voimakkaasti myös muiden sähkösopimusten hinnoissa. Toistaiseksi voimassaolevien sähkösopimusten hinnat tyypillisesti muuttuvat hitaammalla syklillä mutta nyt sähköyhtiöillä on paineita nostaa näiden sähkösopimusten hintoja energiamarkkinoiden tilanteen vuoksi.

Sähköyhtiöt kuten Oomi Energia, Helen, Fortum ja Tampereen Sähkölaitos ovat kertoneet nostavansa toistaiseksi voimassa olevien sähkösopimusten hintoja vuodenvaihteessa tai pian sen jälkeen. Toistaiseksi voimassa olevien sähkösopimusten hinnat nousevat n. 11 senttiin kilowattitunnilta. Markkinatilanne on todella poikkeuksellinen, sillä esimerkiksi Tampereen Sähköyhtiö on joutunut nostamaan hintoja jo kahdesti edellisen puolen vuoden aikana kun taas ennen marraskuuta hintojen korotus tehtiin viimeksi kolme vuotta sitten. 

Toistaiseksi voimassa olevat sähkösopimukset ovat tyypillisesti pörssisähköön sidottuja sopimuksia vakaampia. Ne ovat kuitenkin nimensä mukaan voimassa toistaiseksi ja mahdolliset hinnankorotukset ovat mahdollisia lyhyelläkin aikavälillä. Sähköyhtiöt toimivat Pohjoismaiden NordPool – sähköpörssissä, jossa sähkön tukkuhinnat ovat nousseet rajusti jo syksystä saakka. Lopulta hintojen nousu näkyy kaikenlaisissa sähkösopimuksissa vaikkakin hieman viiveellä.