vertaa-sahko-loyda-halvin

Halvin sähkösopimus omakotitaloon

Halvin sähkösopimus omakotitaloon – Vertaa edullisin sähkösopimus omakotitaloon

Sähkösopimuksen vertailu omakotitaloon kannattaa tehdä huolellisesti, sillä oikean sopimuksen valinta voi tuoda säästöjä ja parempaa soveltuvuutta kotitalouden tarpeisiin. Vertailussa tulee kiinnittää huomiota sopimuksen hintaan, mahdollisiin kiinteisiin kustannuksiin, ja tarjottuihin lisäetuihin kuten mahdollisiin alennuksiin tai asiakaspalvelupalveluihin.

Löydä parhaat sähkösopimukset

Alta löydät suosituimmat sähkösopimukset. Listasta löydät edullisimmat sähkösopimukset tyypeittäin. Mukana on niin pörssisähkösopimukset, kiinteät sekä kulutusvaikutukseen sidonnaiset sähkösopimukset ja muut eri tyyppiset sähkösopimukset.

Suosituimmat sähkösopimukset

Sopimuksen nimi
Hehku Kiinteä 24kk

Sopimuksentyyppi
Määräaikainen 24kk kiinteä hinta

Kuukausimaksu
3,90€/kk

Sopimuksen nimi
Oomi Kiinteä 24kk

Sopimuksentyyppi
Määräaikainen 24kk kiinteä hinta

Kuukausimaksu
4,90€/kk

Sopimuksen nimi
NGE Ilmasto Pörssisähkö

Sopimuksentyyppi
Pörssisähkö

Kuukausimaksu
3,99€/kk

Sopimuksen nimi
Fortum Tarkka

Sopimuksentyyppi
Pörssisähkö

Kuukausimaksu
4,90€/kk

Sopimuksen nimi
Hehku Kiinteä 12kk

Sopimuksentyyppi
Määräaikainen 12kk kiinteä hinta

Kuukausimaksu
3,50€/kk

Sopimuksen nimi
Väre Välkky 12kk

Sopimuksentyyppi
12kk hybridi

Kuukausimaksu
3,98€/kk

Sopimuksen nimi
Väre Välkky 24kk

Sopimuksentyyppi
12kk hybridi

Kuukausimaksu
3,98€/kk

Sähkösopimuksen Valinta Omakotitaloon: Mistä Aloittaa?

Sähkösopimuksen valinta omakotitaloon voi vaikuttaa monimutkaiselta, mutta oikeiden vaihtoehtojen tunnistaminen ja vertaileminen voi säästää sekä energiaa että rahaa. Aloita prosessi harkitsemalla seuraavia keskeisiä tekijöitä:

Omakotitalon Kulutusarvio

Omakotitalon sähkösopimuksen valinta on tärkeä päätös, ja siihen liittyy useita tekijöitä, jotka vaikuttavat sekä kustannuksiin että käyttökokemukseen. Yksi keskeinen vaihe sopimuksen valinnassa on omakotitalon sähkönkulutuksen arviointi. Tässä artikkelissa käsitellään, miten voit tehdä omakotitalon sähkönkulutusarvion ja miksi se on tärkeää.

Ensimmäinen askel kulutusarvion tekemisessä on tutkia aikaisempia sähkölaskuja. Käy läpi viimeisten vuosien laskut ja tarkastele kuukausittaisia kulutustietoja. Erityisesti kiinnitä huomiota niihin kuukausiin, jolloin sähkönkulutus on ollut poikkeuksellisen korkea, kuten kylminä talvikuukausina. On myös tärkeää ymmärtää laitteidesi kulutus. Tee lista kaikista sähkölaitteista kotona ja selvitä niiden arvioitu energiankulutus. Laitevalmistajien antamat energialuokat voivat auttaa sinua saamaan käsityksen siitä, kuinka paljon kukin laite kuluttaa.

Erityistarpeet on otettava huomioon. Jos talossasi on esimerkiksi sähkölämmitys, lämminvesivaraaja tai muita suurta sähkönkulutusta aiheuttavia laitteita, nämä on huomioitava kulutusarviota tehdessäsi. Käytä sähkönkulutuslaskuria. Useimmat sähköyhtiöt tarjoavat online-kulutuslaskureita, jotka voivat auttaa sinua arvioimaan sähkönkulutustasi tarkemmin. Syötä tiedot laskuriin, ja saat arvion siitä, kuinka paljon sähköä taloutesi todennäköisesti kuluttaa.

Viimeinen vaihe on vertailla eri kausia. Tutki, onko talosi kulutus samanlainen eri vuodenaikoina. Tämä auttaa sinua valitsemaan sopimuksen, joka vastaa parhaiten vaihtelevia tarpeitasi.

Kun olet tehnyt sähkönkulutusarvion, voit käyttää tätä tietoa vertaillessasi eri sähkösopimuksia. Valitse sellainen sopimus, joka vastaa parhaiten omakotitalosi tarpeita sekä taloudellisesti että käytännöllisesti. Tarkoin harkittu sähkösopimus voi tuoda säästöjä ja parantaa ympäristöystävällisyyttäsi.

Sähkösopimustyypin valinta omakotitaloon

Omakotitalon sähkösopimuksen valinta on merkittävä päätös, joka vaikuttaa suoraan taloudenpitoon ja arjen sujuvuuteen. Usein kuitenkin sähkösopimuksen valitseminen voi tuntua monimutkaiselta, kun vaihtoehtoja on paljon tarjolla. Tässä artikkelissa tarkastellaan erilaisia sähkösopimustyyppejä omakotitaloon ja niiden ominaisuuksia.

Määräaikainen sopimus: Määräaikainen sähkösopimus antaa mahdollisuuden lukita sähkön hinnan tiettyyn ajanjaksoon. Tämä voi olla hyvä vaihtoehto, jos haluat varmuutta sähkön hinnasta etkä ole valmis ottamaan riskejä mahdollisista hintavaihteluista. Määräaikaisen sopimuksen etuna on myös se, että saat usein kiinteän hinnan, joka ei muutu sopimuskauden aikana.

Toistaiseksi voimassa oleva sopimus: Toistaiseksi voimassa oleva sopimus antaa joustavuutta, sillä voit irtisanoa sen milloin tahansa ilman lisäkustannuksia. Tämä sopimustyyppi sopii henkilöille, jotka arvostavat joustavuutta eivätkä halua sitoutua pitkiin sopimuskausiin. Toistaiseksi voimassa olevan sopimuksen hinta voi kuitenkin vaihdella markkinatilanteen mukaan.

Pörssisähkösopimus: Pörssisähkösopimus seuraa sähkön markkinahintaa reaaliajassa. Sähkön hinta voi vaihdella päivittäin tai jopa tunneittain. Tämä sopimustyyppi sopii henkilöille, jotka ovat valmiita seuraamaan markkinatilannetta aktiivisesti ja hyödyntämään hintavaihteluita. Pörssisähkösopimus voi kuitenkin tuoda epävarmuutta sähkön kokonaiskustannuksiin.

Kiinteähintainen sähkösopimus omakotitaloon: Kiinteähintainen sopimus antaa vakauden, sillä sähkön hinta pysyy samana koko sopimuskauden ajan. Tämä sopimustyyppi sopii henkilöille, jotka arvostavat taloudellista ennustettavuutta eivätkä halua altistua hintavaihteluille. Kiinteähintainen sopimus tuo turvaa mahdollisilta markkinamuutoksilta.

Omakotitaloon sopivan sähkösopimuksen valinta riippuu omista tarpeista ja preferensseistä. Määräaikainen sopimus tarjoaa hintavakautta, toistaiseksi voimassa oleva sopimus joustavuutta, pörssisähkösopimus markkinaseurantamahdollisuuden ja kiinteähintainen sopimus ennustettavuutta. On tärkeää harkita omaa elämäntilannetta ja seurata sähkön hintakehitystä tehdäkseen tietoisen päätöksen sopimustyypistä, joka parhaiten palvelee omia tarpeita. Vertaa halvin sähkösopimus omakotitaloon sivustomme avulla. Muista kilpailuttaa sähkösopimus aina ennen uuden solmimista, jotta saat parhaan sopimuksen itsellesi!

Vertaa halvin sähkösopimus omakotitaloon - Vertaasähkö.fi
halvin sähkösopimus omakotitaloon

Sähkösopimuksen ehdot, hinnasto ja asiakaspalvelu – Vertaa halvin sähkö omakotitaloon

Omakotitaloon sopivan sähkösopimuksen valitseminen on tärkeä päätös, joka vaatii huolellista harkintaa ja ymmärrystä palvelun ehdoista. Kun harkitset sähkösopimusta omakotitaloosi, on tärkeää kiinnittää huomiota useisiin keskeisiin näkökohtiin varmistaaksesi, että valitsemasi sopimus vastaa tarpeitasi ja odotuksiasi.

Sopimuksen solmiminen: Sähkösopimuksen solmiminen on ensimmäinen askel. Tutustu tarjoukseen ja sen ehtoihin huolellisesti ennen sitoutumista. Muista, että sopimus astuu voimaan vasta, kun olet hyväksynyt tarjouksen.

Sopimustyypit ja hinnat: Sopimustyypit vaihtelevat määräaikaisista toistaiseksi voimassa oleviin. Määräaikaisessa sopimuksessa sähkön hinta voi olla kiinteä, kun taas toistaiseksi voimassa olevassa se voi vaihdella markkinatilanteen mukaan. Tutki huolellisesti hinnat ja maksuehdot.

Maksuehdot ja laskutus: Selvitä maksuehdot ja laskutusjakso. Ymmärrä eri maksutavat ja laskutuskäytännöt, jotta voit hallita sähkökuluja tehokkaasti.

Sopimuksen muuttaminen: Joustavuus sopimuksen muuttamisessa on tärkeää elämäntilanteen muuttuessa. Selvitä, miten ja millä ehdoin voit muuttaa sopimustasi tarpeen vaatiessa.

Irtisanomisehdot: Irtisanomisehtoja tulee tarkastella huolellisesti. Toistaiseksi voimassa olevissa sopimuksissa irtisanominen on yleensä mahdollista milloin tahansa, kun taas määräaikaisissa sopimuksissa voi olla erityisehtoja.

Vastuut ja vahingonkorvaus: Sähkökatkojen ja häiriötilanteiden osalta selvitetään, millainen vastuu palveluntarjoajalla on. Ymmärrä vastuu- ja vahingonkorvauskäytännöt etukäteen.

Tietosuoja: Kiinnitä huomiota palveluntarjoajan tietosuojakäytäntöihin varmistaaksesi, että henkilötietojasi käsitellään asianmukaisesti ja turvallisesti.

Asiakaspalvelu: Arvioi palveluntarjoajan asiakaspalvelun laatua ja saatavuutta. Nopea ja asiantunteva asiakaspalvelu voi olla ratkaisevan tärkeää.

Sähkösopimuksen valinta omakotitaloon on pitkäaikainen sitoumus, ja palvelun ehtojen ymmärtäminen on avain onnistuneeseen sopimukseen. Huolellinen perehtyminen palvelun ehtoihin auttaa varmistamaan, että valittu sähkösopimus vastaa parhaiten omia tarpeitasi ja odotuksiasi.

Ympäristöystävällisyys

Ympäristöystävällisyys on merkittävä tekijä omakotitaloon valittaessa sopivaa sähkösopimusta. Kuluttajat ovat yhä kiinnostuneempia kestävistä ratkaisuista, ja tämä ohjaa monia kohti sähkösopimuksia, jotka tukevat ympäristöystävällisyyttä. Kun harkitaan ympäristöystävällistä sähkösopimusta, on useita tärkeitä näkökohtia, jotka voivat vaikuttaa valintaan.

Uusiutuva energia on keskeinen osa ympäristöystävällistä sähkösopimusta. Sen avulla voidaan vähentää riippuvuutta fossiilisista polttoaineista ja edistää puhtaampaa energiantuotantoa. Lisäksi jotkut tarjoajat tarjoavat hiilijalanjäljen kompensointia, kuten osallistumista hankkeisiin, jotka vähentävät päästöjä.

Ympäristösertifikaatit ja -merkit voivat myös olla osa ympäristöystävällisiä sähkösopimuksia. Nämä voivat vahvistaa energian ympäristöystävällisyyttä ja osoittaa tarjoajan sitoutumista kestävään toimintaan. Energiatehokkuus on toinen huomioitava seikka, kun harkitaan ympäristöystävällistä sähkösopimusta.

Ympäristöystävälliset vaihtoehdot eivät välttämättä ole kalliimpia, ja hintavertailu on tärkeää. Lisäksi tuki ekologisille hankkeille ja tarjoajan vastuulliset käytännöt voivat vaikuttaa valintaan. Asiakaspalaute antaa lisäksi käsityksen siitä, miten yritys kohtelee ympäristökysymyksiä.

Ympäristöystävällisen sähkösopimuksen valitseminen omakotitaloon on askel kohti kestävämpää energiankäyttöä. Huolellinen harkinta varmistaa, että valittu sopimus vastaa parhaiten omia ympäristötavoitteita ja edistää kestävää elämäntapaa.

Kilpailuta halvin sähkösopimus omakotitaloon

kiinteähintainen sähkösopimus omakotitaloon

Sähkön kulutus omakotitalossa

Omakotitalon sähkönkulutus vaihtelee monista tekijöistä riippuen, kuten talon koosta, sijainnista, eristyksestä, lämmitystavasta, sähkölaitteiden määrästä ja energiatehokkuudesta. Tässä on joitakin yleisiä tekijöitä, jotka voivat vaikuttaa omakotitalon sähkönkulutukseen:

 1. Talon koko: Suuremmat talot yleensä kuluttavat enemmän sähköä, sillä niissä on enemmän tilaa lämmittää, valaista ja käyttää sähkölaitteita.

 2. Lämmitystapa: Lämmitysmenetelmä vaikuttaa suuresti sähkönkulutukseen. Sähkölämmitys, kuten sähköpatterit tai lattialämmitys, voi olla verrattain kallista. Sen sijaan esimerkiksi maalämpö, ilmalämpöpumput tai aurinkopaneelit voivat olla energiatehokkaampia vaihtoehtoja.

 3. Sijainti: Ilmasto vaikuttaa sähkönkulutukseen. Kylmässä ilmastossa talon lämmittäminen vaatii enemmän energiaa kuin lämpimässä ilmastossa.

 4. Energiatehokkuus: Uudemmat talot ovat yleensä energiatehokkaampia kuin vanhemmat, ja energiatehokkuuteen vaikuttaa esimerkiksi eristys, ikkunoiden laatu ja ilmanvaihto.

 5. Sähkölaitteet: Monet nykyaikaiset kodinkoneet ja elektroniset laitteet voivat kuluttaa paljon sähköä. Energiatehokkaat laitteet voivat auttaa vähentämään kokonaiskulutusta.

 6. Asukkaiden määrä ja elintavat: Suurempi asukasmäärä tarkoittaa yleensä suurempaa sähkönkulutusta. Lisäksi elintavat, kuten lämmityksen käyttö, valaistuksen käyttö ja sähkölaitteiden jatkuva päälläolo, voivat vaikuttaa kokonaiskulutukseen.

Omakotitalon tarkka sähkönkulutus on siis hyvin yksilöllinen. Voit tarkastella sähkölaskujasi saadaksesi paremman käsityksen omasta kulutuksestasi ja tunnistaa mahdollisia alueita, joilla voit parantaa energiatehokkuutta. Lisäksi voit harkita energiatehokkuustoimia, kuten parempaa eristystä, energiatehokkaiden laitteiden hankkimista ja uusiutuvien energialähteiden käyttöä, jotta voit vähentää sähkönkulutusta ja siten myös kustannuksia.

Usein kysytys kysymykset

Mikä on sopivan sähkösopimuksen valitsemisen tärkein tekijä omakotitalossa? 

Sähkösopimuksen valinnassa keskeistä on omien tarpeiden arviointi. Huomioi talon koko, lämmitysjärjestelmä, sijainti ja omat energiatarpeesi

 • Talon koko: Suurempi talo yleensä kuluttaa enemmän sähköä. Sopimuksen valinnassa on otettava huomioon, kuinka paljon sähköä tarvitaan talon valaistukseen, lämmitykseen, jäähdytykseen ja muiden sähkölaitteiden käyttöön.
 • Lämmitysjärjestelmä: Lämmitysmenetelmä voi vaikuttaa merkittävästi sähkönkulutukseen. Esimerkiksi sähkölämmitys voi olla kalliimpaa kuin maalämpö tai aurinkopaneelit. Sopimuksen valinnassa on hyvä ottaa huomioon, millainen lämmitysjärjestelmä talossa on.
 • Sijainti: Ilmastolla on vaikutusta sähkönkulutukseen. Kylmässä ilmastossa tarvitaan enemmän lämmitystä, kun taas kuumassa ilmastossa voi tarvita enemmän jäähdytystä. Tämä vaikuttaa suoraan sähkönkulutukseen.
 • Omat energiatarpeet: Jokaisella perheellä ja kotitaloudella on omat tarpeensa. Jotkut voivat tarvita enemmän sähköä kodin toimintojen ylläpitämiseen, kuten suurten sähkölaitteiden käyttöön, kun taas toiset voivat olla tarkempia energiankulutuksessaan.

Mikä on ero kiinteän ja muuttuvan hinnan sähkösopimuksessa?

Kiinteän ja muuttuvan hinnan sähkösopimukset eroavat siinä, miten sähkön hinta määräytyy ajan myötä. Tässä on perustietoja molemmista:

Kiinteän hinnan sähkösopimus:

 • Hinta pysyy samana: Kiinteän hinnan sähkösopimuksessa asiakas maksaa ennalta sovitun hinnan sähköstä koko sopimuskauden ajan. Tämä tarkoittaa, että sähkön hinta ei muutu markkinoiden vaihteluiden mukaan.
 • Hintavakaus: Tämä sopimustyyppi tarjoaa hintavakautta ja suojaa sähkön hintojen mahdollisilta nousuilta. Toisaalta, jos markkinahinnat laskevat, et hyödy niistä.

 

Muuttuvan hinnan sähkösopimus:

 • Hinta vaihtelee markkinoiden mukaan: Muuttuvan hinnan sähkösopimuksessa sähkön hinta voi vaihdella markkinoiden muutosten mukaan. Tämä tarkoittaa, että maksettava hinta voi nousta tai laskea sopimuskauden aikana.
 • Mahdolliset säästöt: Jos markkinahinnat ovat alhaiset, asiakas voi hyötyä säästöistä. Toisaalta, jos hinnat nousevat, se voi aiheuttaa korkeampia kustannuksia.
 •  

Sähköntoimittajat tarjoavat yleensä molempia vaihtoehtoja, ja sopimuksen valinta riippuu asiakkaan henkilökohtaisista mieltymyksistä ja riskinsietokyvystä. Jos arvostat vakautta ja haluat tietää tarkalleen, paljonko sähkö maksaa joka kuukausi, kiinteän hinnan sopimus voi olla parempi vaihtoehto. Toisaalta, jos olet valmis ottamaan riskin ja mahdollisesti hyötymään alhaisemmista hinnoista, muuttuva hinta voi olla harkitsemisen arvoinen.

On tärkeää lukea sopimusasiakirjat huolellisesti ja ymmärtää kaikki ehdot, mukaan lukien mahdolliset lisämaksut tai sopimuksen purkuehdot, ennen kuin teet päätöksen.

Vertaa halvin sähkösopimus omakotitaloon -Vertaasähkö.fi

Miten voin vertailla eri sähköntoimittajien tarjouksia?

Sähkösopimuksen valinta omakotitaloon on tärkeä päätös, joka voi vaikuttaa energiakustannuksiisi ja arjen sujuvuuteen. Monet tekijät vaikuttavat siihen, mikä sopimus on sinulle paras vaihtoehto. Kun harkitset sähkösopimusta, ensimmäinen askel on arvioida omia tarpeitasi. Omakotitalon koko, lämmitysjärjestelmä, sijainti ja oma energiatarpeesi ovat keskeisiä tekijöitä päätöksessä. Suurempi talo voi tarvita enemmän sähköä, ja lämmitysmenetelmä voi vaikuttaa sähkönkulutukseen merkittävästi.

Sähkösopimuksen valinnassa voit valita kiinteän tai muuttuvan hinnan. Kiinteähintainen sopimus antaa sinulle ennustettavuutta, kun tiedät tarkalleen, paljonko maksat sähköstä koko sopimuskauden ajan. Toisaalta muuttuvahintainen sopimus voi tarjota mahdollisuuden säästöihin, jos markkinahinnat ovat alhaiset.

Vertailemalla eri sähköntoimittajien tarjouksia voit löytää parhaan sopimuksen omiin tarpeisiisi. Käytä online-vertailusivustoja tai tutustu suoraan sähköntoimittajien virallisiin sivustoihin. Lue huolellisesti sopimusehdot ja kiinnitä erityistä huomiota mahdollisiin lisämaksuihin ja ehtoihin. Sähkösopimuksen sopimuskauden pituus on toinen tärkeä päätös. Lyhyempi sopimus antaa sinulle enemmän joustavuutta, kun taas pidempi sopimuskausi voi tarjota hintavakautta. Harkitse omaa elämäntilannettasi ja tulevia suunnitelmiasi ennen kuin päätät sopimuskauden pituudesta.

Älä unohda myöskään tarkastella asiakasarvioita ja kokemuksia muilta käyttäjiltä. Muiden asiakkaiden kokemukset voivat antaa arvokasta tietoa sähköntoimittajan palvelusta ja luotettavuudesta.

Kun olet tehnyt päätöksesi, ole valmis seuraamaan sähkönkulutustasi. Energiatehokkaat kodinkoneet, hyvä eristys ja muut energiansäästötoimenpiteet voivat auttaa pienentämään sähkölaskujasi. Löydä halvin sähkö omakotitaloon sivustomme avulla. Muista verrata sähkösopimukset aina ennen uuden solmimista, jotta saat parhaan sopimuksen!

Miten voin säästää energiaa omakotitalossa?

Energian säästäminen omakotitalossa on tärkeä askel kohti ympäristöystävällisempää ja kustannustehokkaampaa asumista. Tässä on muutamia vinkkejä energiansäästöön omakotitalossa:

 1. Energiatehokkaat laitteet:

  • Hanki energiatehokkaita kodinkoneita, kuten jääkaappi, astianpesukone ja pesukone. Energiamerkinnät auttavat tunnistamaan laitteet, jotka kuluttavat vähemmän sähköä.
 2. LED-valaistus:

  • Korvaa perinteiset hehkulamput ja energiansäästölamput LED-lampuilla. Ne ovat pitkäikäisiä ja kuluttavat vähemmän energiaa.
 3. Paranna eristystä:

  • Tarkista talon eristys ja paranna sitä tarvittaessa. Hyvä eristys auttaa säilyttämään lämmön talon sisällä talvella ja viileyden kesällä, mikä vähentää lämmitys- ja jäähdytyskustannuksia.
 4. Ilmanvaihto:

  • Huolehdi talon ilmanvaihdosta. Pidä ilmanvaihtokanavat puhtaina ja varmista, että ilmanvaihtojärjestelmä toimii tehokkaasti.
 5. Automaattinen termostaatti:

  • Käytä älykästä tai automaattista termostaattia, joka säätää lämmitystä ja jäähdytystä tehokkaasti. Näin voit välttää liiallisen energiankulutuksen.
 6. Sammuta laitteet:

  • Sammuta laitteet ja valot, kun niitä ei tarvita. Jättämällä laitteet valmiustilaan ne kuluttavat edelleen sähköä. Käytä virtakytkimiä tai pistorasioita sammuttaaksesi laitteet kokonaan.
 7. Uusiutuva energia:

  • Harkitse uusiutuvan energian lähteitä, kuten aurinkopaneeleja tai tuulivoimaa. Nämä vaihtoehdot voivat vähentää riippuvuutta perinteisistä energialähteistä ja laskea energiakustannuksia pitkällä aikavälillä.
 8. Energiatehokkuusarvio:

  • Tee energiatehokkuusarvio omakotitalollesi. Tämä voi sisältää lämmitysjärjestelmän päivityksen, ikkunoiden tiivistämisen ja muiden energiatehokkuutta parantavien toimenpiteiden suunnittelun.
 9. Vesivarojen säästö:

  • Vähennä vedenkulutusta käyttämällä vesitehokkaita hanoja ja suihkuja. Korjaa mahdolliset vuodot ja harkitse vedenlämmittimen eristämistä.
 10. Aurinkosuojaus:

  • Käytä aurinkosuojaa, kuten ikkunaluukkuja tai sälekaihtimia, erityisesti kuumina päivinä. Tämä auttaa vähentämään tarvetta jäähdytykselle.
 11. Energiatehokkuustietoisuus:

  • Kasvata perheesi tietoisuutta energiatehokkuudesta ja kannusta kaikkia kotitalouden jäseniä säästävään energiankäyttöön.

Verta halvin sähkö omakotitaloon sivustomme kautta

Katso myös nämä