vertaa-sahko-loyda-halvin

Sähkösopimus 12kk

12kk määräaikainen sähkösopimus on hyvä vaihtoehto mikäli haluat kiinteän hinnan pidemmäksi aikaa – Vertaa halvin sähkö 12kk alhaalta ja katso paras sähkötarjous 12kk

SUOSITUIN!

Sopimuksen nimi
Hehku Kiinteä 12kk

Sopimuksentyyppi
Kiinteä hinta 12kk ajan

Kuukausimaksu
3,50€/kk

Sopimuksen nimi
Väre Välkky 12kk

Sopimuksentyyppi
Kiinteä hinta 12kk ajan

Kuukausimaksu
3,98€€/kk

12kk sähkösopimukset kulutusvaikutuksella

väre sähkösopimukset

8.62snt/kwh

+- kulutusvaikutus

Sopimuksen nimi
Väre Välkky 12kk

Sopimuksentyyppi
Kiinteä hinta +- kulutusvaikutus

Kuukausimaksu
3,98€€/kk

Löydä paras sähkötarjous 12kk ylhäältä. Voit myös verrata muut sähkösopimukset kätevästi yhdellä vilkaisulla. 12 kk määräaikainen sähkösopimus voi olla paras vaihtoehto silloin, kun haluat turvaa sähkönhinnan suhteen, mutta et halua sitoutua samaan sopimukseen pidemmäksi aikaa. 

12kk vai 24kk määräaikainen sähkösopimus?

12 kuukauden määräaikainen sähkösopimus on yksi yleisistä vaihtoehdoista kuluttajille, jotka haluavat sitoutua tiettyyn sähkön hintaan ja ehtoihin vuoden ajaksi. Tämä sopimustyyppi tarjoaa useita etuja, kuten vakautta sähkön hintaan sekä mahdollisuuden suunnitella taloutta pidemmällä aikavälillä.

Määräaikainen sopimus tarkoittaa, että sähkön hinta pysyy samana koko 12 kuukauden ajan, vaikka markkinahinnat vaihtelisivatkin. Tämä antaa sinulle ennustettavuutta sähkölaskuihin, eikä hintojen mahdollinen nousu vaikuta sopimuskauden aikana. Toisaalta, jos markkinahinnat laskisivat, et hyödy niistä alhaisemmista hinnoista määräaikaisen sopimuksen aikana.

On tärkeää tarkistaa sopimuksen ehdot huolellisesti ennen allekirjoittamista, kuten mahdolliset lisämaksut, irtisanomisehdot ja siirtomaksut. Määräaikaisen sopimuksen päättyessä sinulle voi tarjoutua mahdollisuus vaihtaa toiseen sopimukseen tai jatkaa voimassaolevan sopimuksen puitteissa.

Valitessasi 12 tai 24 kuukauden määräaikaisen sähkösopimuksen on tärkeää ottaa huomioon omat tarpeesi ja tilanteesi. Molemmilla sopimustyypeillä on omat etunsa ja harkittavat seikat:

12 kuukauden määräaikainen sopimus:

 • Joustavuus: Lyhyempi sopimuskausi antaa sinulle joustavuutta vaihtaa sähköntoimittajaa tai sopimusta useammin.
 • Hinnanmuutokset: Sähkön hinta pysyy vakiona 12 kuukauden ajan, joten et ole alttiina mahdollisille markkinahintojen vaihteluille.
 • Mahdolliset vaihtoehdot: Sopimuskauden päättyessä voit harkita uuden sopimuksen valintaa, joka mahdollistaa kilpailutuksen ja uusien etujen hyödyntämisen.

24 kuukauden määräaikainen sopimus:

 • Hintavakaus pidemmän aikaa: Voit nauttia vakiohinnasta pidemmän aikaa, mikä tarjoaa ennustettavuutta sähkölaskuihin.
 • Vähemmän vaihteluita: Et ole alttiina markkinoiden lyhytaikaisille hintavaihteluille, jotka voivat vaikuttaa sähkön hintaan.
 • Pitkäaikainen suunnittelu: Jos et halua ajatella sähkösopimusta usein, 24 kuukauden sopimus antaa pitkäaikaisen suunnittelun ja huolettoman ajanjakson.

Valinta riippuu omista preferensseistäsi. Jos arvostat joustavuutta ja mahdollisuutta vaihtaa sopimusta useammin, 12 kuukauden sopimus voi olla parempi. Jos taas haluat pitkäaikaista hintavakautta ja välttää markkinoiden lyhytaikaiset muutokset, 24 kuukauden sopimus voi olla parempi vaihtoehto. On suositeltavaa vertailla eri sähköntoimittajien tarjouksia ja miettiä omaa taloudellista tilannettasi ennen päätöksentekoa. Vertaa halvin sähkö 12kk kätevästi sivustomme avulla ja valitse paras sähkötarjous 12kk tarpeisiisi.

Miten toimii 12 kk määräaikainen sähkösopimus?

12 kuukauden määräaikainen sähkösopimus toimii niin, että sinä ja sähköntoimittaja sitoudutte sopimaan sähkön hinnasta ja ehdoista tietyn ajanjakson ajaksi, joka tässä tapauksessa on 12 kuukautta. Tämä tarkoittaa, että sekä sähkön hinta että sopimuksen ehdot pysyvät samoina koko tuon ajanjakson ajan, riippumatta mahdollisista sähkön hintavaihteluista markkinoilla.

Kun valitset 12 kk määräaikaisen sähkösopimuksen, hyödyt yleensä seuraavista asioista:

 1. Hintaennustettavuus: Sähkön hinta ei vaihtele sopimuskauden aikana markkinahintojen mukaan, joten tiedät tarkalleen, paljonko maksat sähköstäsi joka kuukausi.

 2. Suojaa hintavaihteluilta: Jos sähkön hinnat nousevat, et joudu maksamaan enemmän 12 kuukauden aikana, vaan pysyt sovitussa hinnassa.

 3. Sopimuskauden pituus: 12 kuukautta on suhteellisen lyhyt aika, joten voit halutessasi kilpailuttaa sähkösopimuksesi uudelleen sopimuskauden päättyessä ja valita mahdollisesti edullisemman tarjouksen.

On kuitenkin tärkeää huomioida, että 12 kk määräaikainen sopimus voi sisältää joitain rajoituksia ja ehtoja. Esimerkiksi sopimus voi sisältää rangaistusmaksun, jos päätät keskeyttää sopimuksen ennen kuin 12 kuukautta on kulunut. Lisäksi sopimus saattaa automaattisesti jatkua toistaiseksi voimassa olevana, ellei sitä irtisanota sopimuskauden päättyessä.

Ennen kuin sitoudut 12 kk määräaikaiseen sähkösopimukseen, on suositeltavaa vertailla eri sähköntoimittajien tarjouksia ja lukea sopimusehdot huolellisesti varmistaaksesi, että sopimus sopii tarpeisiisi ja budjettiisi. Sivustomme avulla löydät halvin sähkö 12kk helposti ja vaivattomasti. Vertaa 12kk sähkösopimukset nopeasti ja valitse paras sähkötarjous 12kk sivustoltamme.

Kilpailuta 12 kk määräaikainen sähkösopimus sivustoltamme
12 kk määräaikainen sähkösopimus

Edut ja haitat: 12 kk vs. toistaiseksi voimassa oleva sähkösopimus

12 kuukauden määräaikainen sähkösopimus ja toistaiseksi voimassa oleva sähkösopimus molemmat tarjoavat omat etunsa ja haittansa. Alla on luettelo näiden kahden sopimustyypin eduista ja haitoista:

12 kuukauden määräaikainen sähkösopimus:

Edut:

 1. Hintaennustettavuus: Sähkön hinta pysyy samana koko sopimuskauden ajan, mikä auttaa hallitsemaan budjettiasi.
 2. Suojaa hintavaihteluilta: Et joudu kärsimään markkinoiden sähkön hintavaihteluista sopimuskauden aikana.
 3. Mahdollisuus kilpailuttaa uudelleen: Sopimuskausi on suhteellisen lyhyt, joten voit kilpailuttaa sähkösopimuksen uudelleen sen päättyessä ja valita paremman tarjouksen.
 4. Sopii lyhytaikaisiin tarpeisiin: Erinomainen vaihtoehto, jos et halua sitoutua pitkäaikaiseen sopimukseen.

Haitat:

 1. Rajoitettu joustavuus: Et voi vaihtaa sähkön toimittajaa tai irtisanoa sopimusta ilman rangaistuksia ennen 12 kuukauden kuluttua.
 2. Mahdolliset rangaistukset: Jos päätät keskeyttää sopimuksen ennen määräajan päättymistä, saatat joutua maksamaan rangaistusmaksun.
 3. Automattinen jatko: Monissa tapauksissa sopimus saattaa automaattisesti jatkua toistaiseksi voimassa olevana, ellei sitä irtisanota määräajan päätyttyä.

Toistaiseksi voimassa oleva sähkösopimus:

Edut:

 1. Joustavuus: Voit irtisanoa sopimuksen milloin tahansa ilman rangaistuksia.
 2. Ei määräaikaa: Sopimus jatkuu niin pitkään kuin haluat ilman tarvetta uusia sitä.
 3. Vaihtaminen helpompaa: Voit vaihtaa sähkön toimittajaa milloin tahansa ilman rajoituksia.

Haitat:

 1. Hintavaihtelut: Sähkön hinta voi vaihdella markkinoiden mukaan, mikä voi aiheuttaa budjettivaihteluita.
 2. Suojaamaton hintavaihteluilta: Et ole suojassa mahdollisilta tulevilta hintojen nousuilta.
 3. Sopimusmuutokset: Sähköntoimittaja voi tehdä muutoksia sopimuksen ehtoihin ilmoittaen niistä etukäteen.

Valitessasi sopimustyyppiä on tärkeää arvioida omia tarpeitasi, kulutustottumuksiasi ja taloudellista tilannettasi. Jos kaipaat ennustettavuutta ja suojausta hintavaihteluilta, 12 kk määräaikainen sopimus voi olla parempi vaihtoehto. Jos taas haluat joustavuutta ja mahdollisuuden vaihtaa toimittajaa helposti, toistaiseksi voimassa oleva sopimus voi olla parempi valinta.Vertaa paras sähkötarjous 12kk sivustomme kautta, jotta saat aina parhaan sähkösopimuksen.

Valitse halvin sähkö 12kk – Vertaa sähkösopimukset

halvin sähkö 12kk (2)

Sähkösopimuksen kilpailutus: Onko 12 kk määräaikainen sopimus kannattava?

12 kuukauden määräaikainen sähkösopimus voi olla kannattava valinta tietyissä tilanteissa, mutta päätös riippuu monista tekijöistä, kuten omista kulutustottumuksista, taloudellisesta tilanteesta ja sähkön hintakehityksen ennusteista. Tässä on joitakin seikkoja, jotka kannattaa ottaa huomioon sähkösopimusta kilpailuttaessa:

Edut 12 kk määräaikaisessa sähkösopimuksessa:

 1. Hintaennustettavuus: Sähkön hinta pysyy samana koko sopimuskauden ajan, mikä auttaa hallitsemaan budjettia ja suojelee hintavaihteluilta.
 2. Suojaa hintariskiltä: Jos sähkön hinnat nousevat, et joudu maksamaan enemmän sopimuskauden aikana.
 3. Mahdollisuus kilpailuttaa uudelleen: 12 kuukauden sopimuskausi on suhteellisen lyhyt, mikä antaa mahdollisuuden kilpailuttaa sähkösopimus uudelleen sopimuskauden päättyessä ja valita mahdollisesti edullisempi tarjous.
 4. Sopii lyhytaikaisiin tarpeisiin: Jos et halua sitoutua pitkäaikaiseen sopimukseen, 12 kk määräaikainen sopimus voi olla hyvä vaihtoehto.

Haitat 12 kk määräaikaisessa sähkösopimuksessa:

 1. Rajoitettu joustavuus: Et voi vaihtaa sähkön toimittajaa tai irtisanoa sopimusta ilman rangaistuksia ennen 12 kuukauden kuluttua.
 2. Mahdolliset rangaistukset: Jos päätät keskeyttää sopimuksen ennen määräajan päättymistä, saatat joutua maksamaan rangaistusmaksun.
 3. Hintojen kehitys: Jos sähkön hinnat laskevat sopimuskauden aikana, et hyödy hinnanlaskusta.
 4. Automattinen jatko: Monissa tapauksissa sopimus saattaa automaattisesti jatkua toistaiseksi voimassa olevana, ellei sitä irtisanota sopimuskauden päättyessä.

Ennen päätöksen tekemistä on suositeltavaa:

 • Vertailla eri sähköntoimittajien tarjouksia ja ehtoja.
 • Arvioida omaa kulutustasi ja budjettiasi sekä pohtia, kuinka tärkeää hintaennustettavuus sinulle on.
 • Tutkia sähkön hintakehityksen ennusteita ja arvioida, onko todennäköistä, että hinnat nousevat vai laskevat sopimuskauden aikana.
 • Selvittää, mitä mahdollisia lisäkuluja sopimukseen liittyy.

Kannattaa myös huomata, että sähkösopimuksen valinta on yksilöllinen päätös, ja se voi vaihdella riippuen omista tarpeista ja mieltymyksistä. Löydä paras sähkötarjous 12kk sivun alusta ja valitse paras sähkösopimus kotiisi!

Vertaa halvin sähkö 12kk sivustomme kautta

Mitä tapahtuu 12 kk sähkösopimuksen päätyttyä?

Kun 12 kuukauden määräaikainen sähkösopimus päättyy, tilanne voi vaihdella sen mukaan, millaisia ehtoja sopimuksessa oli ja mitä päätät tehdä seuraavaksi. Tässä on yleiskatsaus siitä, mitä voisi tapahtua sopimuksen päättyessä:

 1. Automattinen jatko toistaiseksi voimassa olevaksi sopimukseksi: Usein 12 kk määräaikaisen sopimuksen päättyessä sopimus siirtyy automaattisesti toistaiseksi voimassa olevaksi sopimukseksi, ellei sinä tai sähköntoimittaja tee mitään toimenpiteitä. Tämä tarkoittaa, että sähkön hinta voi vaihdella markkinoiden mukaan, ja sinulla on yleensä enemmän joustavuutta irtisanoa sopimus milloin tahansa ilman rangaistuksia.

 2. Sopimuksen uusiminen: Voit myös valita uuden määräaikaisen sähkösopimuksen saman sähköntoimittajan kanssa, jos he tarjoavat jatkosopimukselle houkuttelevan tarjouksen. Tämä voi olla hyvä vaihtoehto, jos olet ollut tyytyväinen palveluun ja hintaan.

 3. Kilpailutus uudelleen: Päätettyäsi 12 kuukauden sopimuksen voit kilpailuttaa sähkösopimuksesi uudelleen. Tämä voi auttaa sinua löytämään parhaan mahdollisen tarjouksen markkinoilta ja varmistamaan, että pysyt edullisessa sähkösopimuksessa.

 4. Vaihtaminen toiseen sähköntoimittajaan: Sinulla on myös vapaus vaihtaa sähköntoimittajaa sopimuksen päättyessä. Voit etsiä uuden tarjoajan, joka tarjoaa sinulle houkuttelevan tarjouksen ja paremman palvelun.

 5. Palata vanhaan sopimukseen: Jos olet ollut tyytyväinen edelliseen sähkösopimukseesi, saatat harkita paluuta samaan sopimukseen, jos se on edelleen saatavilla ja kilpailukykyinen.

Ennen sopimuksen päättymistä on suositeltavaa ottaa yhteyttä sähköntoimittajaasi ja selvittää, mitä vaihtoehtoja sinulla on. Vertaile eri vaihtoehtoja huolellisesti ja mieti, mikä sopii parhaiten tarpeisiisi ja budjettiisi. On myös tärkeää tarkistaa, onko nykyisessä sopimuksessasi mahdollisia irtisanomisehtoja tai muita rajoituksia, jotka voivat vaikuttaa päätökseesi. Sivustomme avulla löydät halvin sähkö 12kk ja voit vertailla nopeasti parhaan 12kk määräaikaisen sähkösopimuksen. Muista kilpailuttaa sähkösopimus joka kerta, jotta saat parhaan mahdollisen sähkösopimuksen.

12 kk määräaikainen sähkösopimus ja energiahintojen vaihtelut

12 kuukauden määräaikainen sähkösopimus tarjoaa hintaennustettavuutta sopimuskauden ajan, mikä voi olla etu energiahintojen vaihteluiden vuoksi. Energiahinnat voivat vaihdella markkinoiden mukaan useista tekijöistä johtuen, kuten sääolosuhteista, kysynnästä, tarjonnasta, poliittisista tapahtumista ja globaaleista taloustrendeistä.

Määräaikainen sopimus auttaa suojaamaan sinua hintavaihteluilta sopimuskauden aikana. Tämä tarkoittaa, että vaikka energiahinnat nousisivat markkinoilla, sinun sopimushintasi pysyy ennallaan koko 12 kuukauden ajan. Tämä voi olla erityisen hyödyllistä budjetoinnissa ja talouden hallinnassa, sillä tiedät tarkalleen, paljonko sinun pitää maksaa sähköstäsi joka kuukausi.

Kun valitset määräaikaisen sopimuksen, on tärkeää seurata sopimuskauden päätöstä ja olla valmis toimimaan, kun sopimus päättyy. Sähkön toimittajat saattavat automaattisesti siirtää sopimuksen toistaiseksi voimassa olevaan sopimukseen, mikä voi johtaa hintavaihteluihin. Siksi on suositeltavaa tutkia tarjouksia ja kilpailuttaa sähkösopimus uudelleen sopimuskauden päättyessä.

Huomioi kuitenkin, että 12 kuukauden määräaikainen sopimus saattaa sisältää rajoituksia, kuten rangaistusmaksun, jos päätät irtisanoa sopimuksen ennen sopimuskauden loppua. Ennen päätöksen tekemistä tarkista huolellisesti sopimusehdot ja harkitse omia tarpeitasi ja taloudellista tilannettasi sopimuksen pituutta valitessasi.

Löydä paras kiinteä sähkösopimus 12kk sivustomme kautta
kiinteä sähkösopimus 12kk

Ekologinen vaihtoehto: Uusiutuva energia 12 kk sähkösopimuksessa

Valitessaan 12 kuukauden määräaikaista sähkösopimusta uusiutuvalla energialla, kuluttaja tekee ekologisesti kestävän valinnan, joka tukee ympäristöystävällisempää energiantuotantoa. Uusiutuva energia, kuten aurinko-, tuuli- ja vesivoima, on kestävä vaihtoehto perinteisiin energianlähteisiin verrattuna, sillä se vähentää hiilidioksidipäästöjä ja muita ympäristövaikutuksia.

Ympäristövaikutukset ovat keskeinen näkökulma uusiutuvan energian valinnassa, koska se mahdollistaa merkittävän panoksen kasvihuonekaasupäästöjen vähentämisessä ja edistää kestävämpää tulevaisuutta. Tämä tekee uusiutuvasta energiasta eettisen valinnan, kun tuetaan energiantuotantoa, joka hyödyntää kestäviä ja luonnonvaroja säästäviä menetelmiä.

Kun valitaan 12 kuukauden määräaikaista sähkösopimusta uusiutuvalla energialla, on myös tärkeää tarkastella sähkön toimittajaa. Kuluttajan kannattaa valita toimittaja, joka tarjoaa monipuolisesti uusiutuvan energian vaihtoehtoja ja selvittää, millaisia vaihtoehtoja heillä on tarjolla. Sertifikaatit ja alkuperätakuut voivat olla tärkeitä näkökohtia uusiutuvan energian valinnassa. Monissa maissa sähköntoimittajat voivat tarjota sertifikaatteja tai alkuperätakuuta todistaakseen, että toimitettu sähkö on peräisin uusiutuvista lähteistä.

Hinta on myös merkittävä tekijä, ja uusiutuvan energian hinnat voivat vaihdella eri toimittajien välillä. Kuluttajan on varmistettava, että valittu sopimus on kilpailukykyinen ja sopii budjettiin. Vaikka valittaisiin 12 kuukauden sopimus, on tärkeää tarkistaa sopimuskauden pituus ja siihen liittyvät ehdot. Kuluttajan tulee olla tietoinen mahdollisista seurauksista, jos sopimus päätetään keskeyttää ennen määräajan päättymistä. Uusiutuvan energian valitseminen edustaa askelta kohti ympäristöystävällisempää energiankäyttöä. Kuluttajan tulisi tutkia erilaisia vaihtoehtoja ja valita sopimus, joka vastaa sekä ekologisia että taloudellisia tarpeita. Vertaa paras sähkötarjous 12kk sivustomme avulla, jotta saat parhaan sähkösopimuksen kotiisi!

Kuinka siirtyä vanhasta sopimuksesta uuteen 12 kk määräaikaiseen sopimukseen?

Siirtyminen vanhasta sähkösopimuksesta uuteen 12 kuukauden määräaikaiseen sopimukseen on yleensä melko suoraviivaista. Alla on vaiheet, joita voit seurata siirtyessäsi vanhasta sopimuksesta uuteen 12 kk määräaikaiseen sähkösopimukseen:

 1. Tutki tarjouksia: Etsi eri sähköntoimittajien tarjouksia ja vertaile niitä. Tarkista erityisesti 12 kuukauden määräaikaisten sopimusten ehdot ja hinnat.

 2. Valitse uusi sopimus: Kun olet löytänyt sopivan 12 kk määräaikaisen sopimuksen, ota yhteyttä sähköntoimittajaan valitaksesi sopimuksen ja tehdäksesi tilauksen.

 3. Sopimusasiakirjat: Sähköntoimittaja lähettää sinulle sopimusasiakirjat, jotka sinun tulee allekirjoittaa ja palauttaa heille. Varmista, että luet sopimusehdot huolellisesti ennen allekirjoittamista.

 4. Mahdolliset irtisanomistoimet: Jos sinulla on jo toimiva sähkösopimus, tarkista sen irtisanomisehdot. Joskus voit vaihtaa sopimusta ilman rangaistuksia, mutta toisinaan saatat joutua maksamaan rangaistuksen, jos irtisanot sopimuksen ennen ajanjakson päättymistä.

 5. Tiedot uudelle toimittajalle: Uusi sähköntoimittaja tarvitsee tietoja, kuten sähkömittarin numeron ja sähköliittymän tiedot, jotta he voivat aloittaa sähkön toimittamisen.

 6. Vanhan sopimuksen päättäminen: Jos sinun tarvitsee irtisanoa vanha sopimuksesi, seuraa sähköntoimittajan ohjeita irtisanomisen tekemiseen. Varmista, että hoidat irtisanomisen oikea-aikaisesti ja noudatat mahdollisia irtisanomisehtoja.

 7. Seuraa tilannetta: Varmista, että uusi sopimus on aktivoitu ja että sähkön toimittaminen uuden sopimuksen mukaisesti alkaa sujuvasti.

On tärkeää lukea uuden sopimuksen ehdot huolellisesti ja varmistaa, että ymmärrät sen ennen allekirjoittamista. Lisäksi pidä huolta siitä, että vanhan sopimuksen irtisanominen hoidetaan oikein ja ajoissa, jotta vältyt mahdollisilta lisäkustannuksilta tai ongelmilta.

Löydä paras sähkötarjous 12kk

12 kk määräaikainen sähkösopimus vuokra-asunnossa: Mitä huomioida?

Valitessasi 12 kuukauden määräaikaista sähkösopimusta vuokra-asuntoon, on tärkeää kiinnittää huomiota useisiin seikkoihin, jotta voit varmistaa sopimuksen sopivuuden tilanteeseesi. Ensimmäiseksi tarkista vuokrasopimuksesi ehdot ja irtisanomisehdot varmistaaksesi, että voit vaihtaa sähkösopimustasi tarvittaessa ilman ongelmia tai lisämaksuja. Muista, että joissakin tilanteissa vuokranantaja voi asettaa vaatimuksia tietyn tyyppiselle sähkösopimukselle.

Toiseksi, ota selvää sähkömittarin numerosta ja lukuohjeista. Sinun on syytä tuntea mittarisi ja lukea se säännöllisesti tai ilmoittaa lukemat sähköntoimittajalle.

Kolmanneksi, tutki sähkösopimuksen sopimusehdot huolellisesti, erityisesti mahdolliset rangaistusmaksut, jos päätät keskeyttää sopimuksen ennen sen määräaikaa. Arvioi myös oma sähkönkulutuksesi mahdollisimman tarkasti, jotta voit valita sopimuksen, joka vastaa tarpeitasi.

Kiinnitä huomiota myös sähköntoimittajan maineeseen ja asiakaspalveluun, sillä hyvä asiakaspalvelu voi olla ratkaisevaa mahdollisten ongelmien ilmetessä. Harkitse myös uusiutuvan energian vaihtoehtoa, jos ympäristöystävällisyys on sinulle tärkeää.

Seuraa sopimuskauden päättymistä tarkasti ja tee päätös jatkosta ajoissa. Jos suunnittelet muuttoa ennen sopimuksen päättymistä, varmista, että voit siirtää sopimuksen uuteen asuntoon tai irtisanoa sen ilman ongelmia. Tutki myös mahdolliset palvelumaksut, kuten laskutusmaksut tai käyttökatkoksista perittävät maksut, ja vertaile eri sähköntoimittajien tarjouksia ja ehtoja ennen päätöksentekoa. Muista, että vuokra-asunnon erityisehdot voivat vaikuttaa sähkösopimuksen valintaan, joten tarvittaessa ota yhteyttä vuokranantajaan tai kiinteistönhallintaan saadaksesi lisätietoa.

Vertaa sivustomme avulla halvin sähkö 12kk vuokra-asuntoon. Kilpailuttamalla paras sähkötarjous 12kk ei jää saamatta etkä maksa turhasta!

Valitse kiinteähintainen sähkösopimus 12kk sivustomme kautta
kiinteähintainen sähkösopimus 12kk

12 kk määräaikainen sähkösopimus ja aurinkopaneelit: Yhdistetäänkö ne helposti?

12 kuukauden määräaikainen sähkösopimus ja aurinkopaneelit voidaan yhdistää, mutta on tärkeää ottaa huomioon joitakin seikkoja ennen kuin teet päätöksen. Aurinkopaneelit ovat itsessään merkittävä investointi, ja niiden yhdistäminen sähkösopimukseen voi vaatia tarkkaa harkintaa ja suunnittelua. Tässä on muutamia näkökohtia, joita kannattaa harkita:

1. Aurinkopaneelien sähköntuotanto: Aurinkopaneelit tuottavat sähköä auringonvalosta. Niiden asentaminen voi vähentää riippuvuuttasi perinteisestä sähköverkosta ja alentaa sähkölaskuasi.

2. Sähköntoimittajan valinta: Vaikka aurinkopaneelit voivat tuottaa osan tai jopa kaiken tarvitsemastasi sähköstä, saatat silti tarvita sähköntoimittajaa varmistamaan jatkuvan sähkönsaannin erityisesti öisin tai pilvisellä säällä.

3. Netton mittaus: Joissakin alueissa on käytössä netton mittaus -järjestelmä, joka mahdollistaa liikasähkön myymisen takaisin sähköverkkoon ja sen hankkimisen sieltä tarpeen mukaan. Tämä voi vaikuttaa siihen, kuinka paljon sähköä tarvitset sähköntoimittajalta.

4. Määräaikaisen sopimuksen joustavuus: Jos aiot asentaa aurinkopaneelit ja olet solmimassa 12 kuukauden määräaikaista sähkösopimusta, harkitse sopimuksen joustavuutta. Voisit esimerkiksi valita pidemmän sopimuskauden, jotta aurinkopaneelien investointi ehtii tuottaa suuremman hyödyn.

5. Kustannukset ja hyödyt: Laske huolellisesti aurinkopaneelien asennuskustannukset ja odotettu säästö ajan kuluessa. Tämä auttaa sinua tekemään taloudellisesti kannattavan päätöksen.

6. Sähkönsiirto- ja siirtomaksut: Vaikka tuottaisitkin oman sähköä aurinkopaneeleilla, saatat silti joutua maksamaan sähkönsiirto- ja siirtomaksuja liittymästäsi sähköverkkoon.

7. Tuki ja neuvonta: Hanki asiantuntevaa tietoa aurinkopaneelien asentamisesta ja niiden vaikutuksesta sähkösopimukseesi. Voit keskustella sekä aurinkopaneelien toimittajan että sähköntoimittajan kanssa.

Yhdistäminen on mahdollista, mutta se vaatii huolellista suunnittelua ja päätöksentekoa. On suositeltavaa kuulla asiantuntijoita sekä aurinkopaneelien että sähkösopimuksen osalta ennen lopullisen päätöksen tekemistä. Muista myös kilpailuttaa sähkösopimus aina ennen uuden solmimista. Sivustomme avulla löydät halvin sähkö 12kk nopeasti ja vaivattomasti. Vertaa paras sähkötarjous 12kk äläkä maksa enää turhasta!

Kannattaako 12 kk määräaikainen sähkösopimus vai onko lyhyempi sopimus parempi?

Sopimuskauden pituuden valinta riippuu omista tarpeistasi, mieltymyksistäsi ja sähkönkulutustottumuksistasi. Sekä 12 kuukauden määräaikaisella sähkösopimuksella että lyhyemmillä sopimuksilla (esim. 1-6 kuukautta) ja toistaiseksi voimassa olevilla sopimuksilla on omat etunsa ja haittansa. Tässä joitakin näkökohtia, jotka voivat auttaa sinua tekemään päätöksen:

12 kuukauden määräaikainen sähkösopimus:

 • Hintaennustettavuus: 12 kk sopimus tarjoaa vakaan hinnan sopimuskauden ajan. Tämä auttaa budjetointia, koska tiedät etukäteen, paljonko sähköstäsi tulee maksamaan joka kuukausi.
 • Suojaa hintavaihteluilta: Sähkön hinta voi vaihdella markkinoilla, mutta määräaikaisessa sopimuksessa hinta pysyy ennallaan, mikä voi suojata sinua mahdollisilta hintojen nousuilta.
 • Vähemmän kilpailutusta: Kun valitset pidemmän määräaikaisen sopimuksen, sinun ei tarvitse kilpailuttaa sopimusta niin usein kuin lyhyemmissä sopimuksissa.

Lyhyemmät sopimukset (1-6 kuukautta):

 • Joustavuus: Lyhyempi sopimuskausi antaa sinulle joustavuutta vaihtaa sähköntoimittajaa useammin ja hyötyä mahdollisesti paremmista tarjouksista.
 • Mahdollisuus reagoida muutoksiin: Jos odotat sähkön hintojen laskevan, lyhyemmän sopimuksen avulla voit reagoida nopeasti markkinoiden muutoksiin.
 • Sopimuksen kokeileminen: Lyhyempi sopimus voi antaa sinulle mahdollisuuden kokeilla eri sähköntoimittajia ja nähdä, mikä sopii parhaiten tarpeisiisi.

Toistaiseksi voimassa oleva sopimus:

 • Jatkuva joustavuus: Toistaiseksi voimassa oleva sopimus ei ole sidoksissa tiettyyn aikarajaan, joten voit vaihtaa sähköntoimittajaa milloin tahansa ilman sitoutumista.
 • Mahdollisuus kilpailuttaa jatkuvasti: Voit kilpailuttaa sähkösopimuksesi säännöllisesti ja etsiä aina parasta tarjousta.

Lopullisen päätöksen tekeminen riippuu omasta tilanteestasi. Jos pidät hintaennustettavuudesta ja haluat minimoida kilpailutuksen tarpeen, 12 kuukauden määräaikainen sopimus voi olla hyvä vaihtoehto. Jos taas arvostat joustavuutta ja haluat hyödyntää mahdollisia hintamuutoksia markkinoilla, lyhyemmät sopimukset tai toistaiseksi voimassa oleva sopimus voivat olla parempia valintoja. Muista vertailla eri vaihtoehtoja ja tarkistaa huolellisesti sopimusehdot ennen päätöksen tekemistä.

Vertaa halvin sähkö 12kk – Paras sähkötarjous 12kk sivustoltamme Vertaasähkö.fi