vertaa-sahko-loyda-halvin

Nordic Green Energy Pörssisähkö

Nordic Green Energy pörssisähkö – Valitse ympäristöystävällinen sähkösopimus

Nordic Green Energyn Ilmasto pörssisähkö -sopimus tarjoaa mahdollisuuden tehdä edullisen ilmastoteon. Valitsemalla tämän sopimuksen sitoudut ilmastoystävälliseen vaihtoehtoon, sillä sähkö tuotetaan alkuperätodennetulla ydinvoimalla, joka on hiilidioksidivapaata. Tämä panostaa Suomen energiavarmuuteen, tarjoten samalla luotettavan lähteen, joka vähentää fossiilisten polttoaineiden käyttöä.

Ilmastoystävällinen sähkön tuotanto eroaa uusiutuvan energian tuotantomuodoista siinä, että se käyttää uusiutumattomia luonnonvaroja, mutta ei synnytä hiilidioksidipäästöjä. Tämä tekee Ilmasto pörssisähköstä tehokkaan keinon edistää vihreää siirtymää.

Sopimuksessa sähkö on tuotettu 100 % hiilidioksidivapaasti, ja sen valitseminen tarkoittaa konkreettista tukea päästöttömälle tulevaisuudelle. Keskimäärin kerrostaloasunnossa asuva henkilö voi vuosittain säästää 0,72 tonnia CO2-päästöjä valitsemalla ilmastoystävällisesti tuotetun sähkön. Tämä vastaa yli 5000 autolla ajettua kilometriä tai kolmea lentoa Helsingistä Müncheniin.

Sopimus tarjoaa myös mahdollisuuden vaikuttaa omaan sähkölaskuun. Pörssisähkön hinta vaihtelee joka vuorokauden tunti, ja seuraamalla hintojen kehitystä voi optimoida oman sähkönkulutuksen ohjaamalla sitä sähköpörssin edullisimmille tunneille. Nordic Green Energyn mobiilisovellus mahdollistaa spot-hintojen seuraamisen kätevästi.

Solmi NGE pörssisähkösopimus täältä

Nordic Green Energy pörssisähkö – Valitse edullinen ja  ympäristöystävällinen sähkösopimus NGE:ltä

nordic green energy pörssisähkö

NGE Ilmastopörssisähkö lisätiedot

lmasto pörssisähkö on toistaiseksi voimassa oleva sopimus, antaen joustavuutta vaihtaa sopimusta koska tahansa 14 vuorokauden irtisanomisajalla.

Sopimuksen hinta perustuu Suomen alueen sähköpörssin spot-hintaan, ja siihen lisätään pieni myyjän välityspalkkio, joka kattaa sähkön hankinnan, välityksen kustannukset sekä kuukausimaksun. Tämä takaa selkeän ja läpinäkyvän hinnoittelun ilman piilokuluja.

Ilmasto pörssisähkön sovelluksessa voit seurata, miten pörssisähkön hinta kehittyy. Suomen alueen Spot-hinta määräytyy Nord Pool -sähköpörssissä seuraavan vuorokauden kullekin tunnille vuorokautta edeltävänä päivänä noin kello 13:45 (CET). Sovelluksessa voit myös seurata omaa sähkönkulutustasi, sähkösopimustietojasi, laskujasi sekä spot-hintoja. Lisäksi sovellus tarjoaa älylatausominaisuuden sähköautoilijoille, jonka avulla auton latausta voidaan ohjata halvimmille tunneille.

Ilmasto pörssisähkö on kätevä valinta, joka yhdistää edullisuuden ja ilmastoystävällisyyden. Tee sopimus ja osallistu vihreään siirtymään!

Miten pörssisähkön hinta muodostuu?

Pörssisähkön hinta perustuu Suomen alueen spot-hintoihin, jotka määräytyvät Nord Pool -sähköpörssissä. Jokaisella vuorokauden tunnilla on oma spot-hintansa, ja nämä hinnat heijastavat sähkömarkkinoiden kysyntää ja tarjontaa kyseisellä hetkellä. Spot-hinta on dynaaminen ja vaihtelee vuorokauden eri aikoina.

Välityspalkkio on lisäosa spot-hintaan perustuviin sopimuksiin. Tämä palkkio, myös kutsuttu marginaaliksi, on myyjän kiinteä lisämaksu, joka kattaa sähkön hankinnan ja välityksen kustannukset. Vaikka spot-hinnat vaihtelevat, välityspalkkio pysyy samana, mikä tuo ennustettavuutta ja vakautta sähkön hinnan arvioimiseen.

Pörssisähkön laskutus perustuu kulutettuun sähkömäärään, ja laskulla näkyy oma kokonaiskulutuksesi sekä kulutuksesi keskihinta. Keskihinta lasketaan painotetusti ottaen huomioon, milloin olet kuluttanut sähköä ja mikä on ollut sähkön hinta kyseisinä tunteina. Esimerkiksi, jos kulutat sähköä edullisempina aikoina, keskihinta voi olla alhaisempi.

Esimerkki keskihinnan laskemisesta:

  1. 4 kWh, 40 snt/kWh, 1,60 €
  2. 6 kWh, 10 snt/kWh, 0,60 €
  3. 8 kWh, 5 snt/kWh, 0,40 €

Yhteensä 20 kWh, laskulla keskihinta olisi 2,60 €.

Voit seurata spot-hinnan kehitystä kätevästi Nordic Green Energy Suomi -mobiilisovelluksella. Spot-hinnat määräytyvät päivää edeltävänä päivänä noin kello 13:45 Suomen aikaa, ja sovellus mahdollistaa hintojen seuraamisen reaaliajassa. Näin voit tehdä tietoisempia päätöksiä sähkönkulutuksesi ajoittamisessa ja vaikuttaa suoraan omaan sähkölaskuusi.

Tutustu sovellukseen ja hyödynnä mahdollisuus seurata sähkön hintakehitystä sekä optimoida omaa kulutustasi.

Lisää pörssisähköstä voit lukea myös täältä