vertaa-sahko-loyda-halvin

Halvin pörssisähkö

Pörssisähkö marginaali vertailu – Vertaa halvin pörssisähkö ja valitse itsellesi edullisin pörssisähkösopimus. 

Pörssisähkön hinta on ollut pitkään todella alhaalla ja edullisuus on moninkertainen muihin sähkösopimuksiin nähden. Talven 2023 aikana pörssisähkön hinnan nousuun ei nähdä samanlaista painetta kuin viime talvella, sillä useat seikat puoltavat sitä, että sähkö riittää hyvin ja hinnat pysyvät maltillisena. Pörssisähkön ehdottomasti hyviä puolia on edullisen hinnan lisäksi se, ettet sitoudu sopimukseen. Pörssisähkösopimukset ovat toistaiseksi voimassaolevia, joten voit irtisanoa ne aina kun haluat. 

Vertaa pörssisähkösopimukset

väre sähkösopimukset

0,38snt/kwh

+ Spot-hinta

Sopimuksen nimi
VÄRE Markkinasähkö

Sopimuksentyyppi
Pörssisähkö

Kuukausimaksu
4.95/kk

0,40snt/kwh

+ Spot-hinta

Sopimuksen nimi
Luotsi pörssisähkö

Sopimuksentyyppi
Pörssisähkö

Kuukausimaksu
1.90€/kk

nordic green energy sähkösopimus

0,45snt/kwh

+ Spot-hinta

Sopimuksen nimi
NGE Ilmastopörssisähkö

Sopimuksentyyppi
Pörssisähkö

Kuukausimaksu
3.99€/kk

0,59snt/kwh
+ spot

Mahdollisuus kiinnittää hintakatto kuukaudeksi kerrallaan!

Sopimuksen nimi
Fortum Tarkka

Sopimuksentyyppi
Pörssisähkö

Kuukausimaksu
4,90€/kk

Pörssisähkö - edullisin sähkö pieniin ja keskisuuriin talouksiin

Pörssisähkössä maksat aina oikeaa hintaa sähköstä.  Valitsemalla pörssisähkön, sähköhinta muodostuu sähköyhtiön marginaalista sekä sähköpörssin hinnoista. 

Mitä on pörssisähkö?

Pörssisähkö tarkoitaa reaaliaikaista markkinahintaista sähköä. Pörssisähkön hinta on jokaiselle käyttäjälle sama. Pörssisähkön hinta määräytyy päivittäin seuraavan päivän tunneille, eli sähkön ostajien ja tuottajien yhteisen kauppapaikan hintojen mukaisesti. Sähkön hinta muodostuu sähköpörssissä ja se toimii aivan samalla periaatteella kuin muutkin raaka-ainepörssit. Hinta muodostuu puhtaasti kysynnän ja tarjonnan mukaan. Hinnan vaihtelu voi näkyä voimakkaanakin vuorokauden, kuukauden ja vuosien välillä. Tämä johtuu siitä, kun sähköntuottajat hakevat parasta mahdollista hintaa ja ostajat puolestaan otollisinta ostohetkeä.

Kenelle pörssisähkö sopii? 

Sähköpörssin hinnan katsotaan olevan pitkällä tähtäimellä edullisinta sähköä mitä tarjolla on. Pörssisähkö sopii parhaiten talouksiin, jossa sähkönkulutus on keskitasoa tai sitä pienempää. Pienellä tai keskisuurella sähkönkulutuksesta koostuva sähkölasku on usein vain muutamia kymmeniä euroja kuukaudessa ja hinnanvaihtelut pysyvät erittäin kohtuullisena. Pörssisähkö on myös hyvä valinta heille, jotka seuraavat omaa sähkönkulutustaan ja haluaisivat optimoida sen. Voit esimerkiksi säästää selvää rahaa kohdentamalla sähkönkulutusta niihin vuorokauden aikoihin kun sähkönhinta on alimmillaan. Pörssisähkön yleisestä hintatasosta saat paremman käsityksen kun vertaat kuukausittain keskiarvohintoja.

Kenelle pörssisähkö ei sovi?

Pörssisähkösopimuksia ei voida suositella ihan jokaiselle. Jos sähkön käyttö on taloudessa runsasta ja pääosin päiväsaikaan, ei pörssisähköllä välttämättä saada hyötyä. Näissä talouksissa voi olla parempi valita toisentyyppinen sähkösopimus. Omakotitaloonkin pörssisähkösopimus on kuitenki hyvä valinta, mikäli kulutusta voidaan ajoittaa edes osittain edullisille tunneille.

Pörssisähkö marginaali vertailu – Vertaa edullisin pörssisähkösopimus

Pörssisähkössä Spot-hinnan (snt/kWh) lisäksi sähköyhtiö perii välityspalkkion, jota kutsutaan marginaaliksi. Marginaali on yleensä ja vaihtelee n. 0,20 – 0,5 snt/kWh kohden. Sivun ylhäältä voit vertailla pörssisähkön marginaalinen ja katsoa halvimman pörssissähkösopimuksen.

Pörssisähkösopimus on yleensä toistaiseksi voimassa oleva sopimus, josta maksat Spot-hinnan, marginaalin ja perusmaksun. Sähköyhtiöt tosin tarjoavat välillä pörssisähkösopimuksiaan ilman perusmaksua tai marginaalia. Vertaa sivustoltamme halvin pörssisähkösopimus.

Sähkö spot keskihinnat vuonna 2023

Kuukausi ja vuosisnt/kWh veroton (alv0%)snt/kWh verollinen (alv24%)
lokakuu -233,7634,666
syyskuu -233,2944,085
elokuu -236,6358,227
heinäkuu -233,2944,085
kesäkuu -234,3325,372
toukokuu -232,6653,305
huhtikuu -236,0556,661 (sis. alv 10%)
maaliskuu -237,4168,158 (sis. alv 10%)
helmikuu -238,0198,821 (sis. alv 10%)
tammikuu -237,8678,654 (sis. alv 10%)
Vertaa muut sähkösopimukset

Ilman perusmaksua

  • Vertailussa sähkösopimukset ilman perusmaksua

Perusmaksuton sähkösopimus

 

Opiskelijalle

  • Edullisimmat sähkösopimukset opiskelijoille

Halpa sähkösopimus opiskelijalle

 

Toistaiseksi voimassa olevat

  • Helpot sähkösopimukset ilman määräaikaisuuksia

Sähkösopimus ilman määräaikaa

 
pörssisähkö vertailu
Vertaa halvin pörssisähkö - Pörssisähkö marginaali vertailu

Kuinka Löytää Halvin Pörssisähkö: Vinkit ja Vertailu

Tutki eri sähköntoimittajia: Etsi tietoa eri sähköntoimittajista ja niiden tarjouksista alueellasi. Voit käyttää sähkövertailusivustoja tai sähköntoimittajien omia verkkosivustoja saadaksesi tietoa heidän tarjoamistaan palveluista.

Vertaa hintaa: Keskeisin tekijä halvimman pörssisähkön löytämisessä on hintavertailu. Vertaile eri sähköntoimittajien hintoja kilowattitunnilta (kWh) ja tarkista, onko hinta sidottu markkinahintaan.

Huomioi kiinteät hinnat: Joissakin tapauksissa sähköntoimittajat voivat tarjota kiinteähintaisia sopimuksia, jolloin hinta pysyy samana tietyn ajanjakson ajan. Vertaa kiinteähintaista tarjousta markkinahintaan ja arvioi, kumpi vaihtoehto sopii sinulle paremmin.

Tarkista sopimusehdot: Lue sopimusehdot huolellisesti. Tarkista erityisesti mahdolliset lisäkulut, kuten siirtomaksut ja laskutusmaksut. Varmista myös, että sopimus on riittävän joustava tarpeisiisi.

Uusiutuvan energian vaihtoehto: Jos ympäristöystävällisyys on tärkeää, tarkista, tarjoaako sähköntoimittaja uusiutuvaa energiaa vaihtoehtona.

Ota yhteyttä sähköntoimittajaan: Kysy lisätietoja sähköntoimittajilta tarjouksistaan ja sopimuksistaan. Asiakaspalvelu voi auttaa selventämään mahdollisia epäselviä kohtia.

Tarkista asiakkaiden kokemukset: Etsi arvosteluja ja kokemuksia muilta asiakkailta. Tämä voi antaa sinulle käsityksen siitä, millaista palvelua sähköntoimittaja tarjoaa.

Kilpailuta säännöllisesti: Sähkömarkkinat voivat vaihdella, joten kilpailuta sopimuksesi säännöllisesti, esimerkiksi kerran vuodessa, jotta varmistat, että saat aina parhaan mahdollisen tarjouksen.

Tärkeää on tehdä perusteellinen vertailu ja tarkistaa sopimusehdot huolellisesti ennen sitoutumista mihinkään pörssisähkösopimukseen. Tämä auttaa varmistamaan, että valitset sopimuksen, joka tarjoaa sinulle parhaan hinta-laatusuhteen tarpeidesi mukaan.