Sähkösopimus ilman perusmaksua

Katso halvin sähkösopimus taulukosta. Tarjoukset mm. perusmaksujen osalta on laskettu mukaan ensimmäisen vuoden osalta.

Vertailussa ei ole mukana sähköyhtiöiden tarjoamia ennakkoon tilattavia keväällä voimaantulevia sähkösopimuksia. Vertailussa on mukana mm. Fortum, Kotimaan Energia, Lumo Energia, Nordic Green Energy, Ilmatar, Oomi, Lumme Energia ja Helen.

Taulukosta näet viisi halvinta sähkösopimusta eri kulutukseen. 

Hinnat päivitetty 27.1.2022

2000kWh5000kWh8000kwh20 000kWh
199,40€ – Kotimaan Energia 24kk määräaikainen384€ – Fortum Vakio L toistaiseksi voimassa oleva564€ – Fortum Vakio XL toistaiseksi voimassa oleva1927,40€ – Lumo Energia 3v Määräaikainen
216€ – Fortum Vakio S toistaiseksi voimassa oleva498,50€ – Kotimaan Energia 24kk määräaikainen788,60€ – Lumo Energia 3v määräaikainen1994€ – Kotimaan Energia 24kk määräaikainen
219,20€ – Lumo Energia 3 vuoden määräaikainen503,90€ – Lumo Energia 3v määräaikainen797,60 – Kotimaan Energia 24kk määräaikainen 2176,10€ Helen 24kk määräaikainen
244,80€ NGE 24kk määräaikainen578,60€ Helen 24kk määräaikainen898,10€ Helen 24kk määräaikainen2188 € Fortum 24kk määräaikainen
259,10€ Helen 24kk määräaikainen587,50€ Fortum 24kk määräaikainen907,60€ Fortum 24kk määräaikainen2342,10€ Lumo Energia 24kk määräaikainen

Avaa taulukko

 

Sähkötarjous ilman perusmaksua - Kuukausimaksuton sähkösopimus

Vertaa alhaalta sähkösopimus ilman perusmaksua. Näissä sähkösopimuksissa maksat vain kulutuksesta etkä kuukausittain perittävää perusmaksua. Kuukausimaksuton sähkösopimus on oiva valinta esimerkiksi kerrrostaloasunnoissa tai muissa vähän sähkön kuluttavissa kotitalouksissa.

Tämän hetken halvimmat sähkösopimukset ilman perusmaksua ovat:
  1. Kotimaan Energia (12kk perusmaksuton, jonka jälkeen nousee 3,90e/kk)
  2. Nordic Green Energy 
  3. Ilmatar Tuuli24
Vertaa sähkötarjous ilman perusmaksua - Näissä tarjouksissa et maksa perusmaksua lainkaan

1. Kotimaan Energia Hyvä Diili 24kk

Kotimaan Energian Hyvä Diili on 24kk määräaikainen sähkösopimus. Yhtiö tarjoaa vuoden perusmaksut ilmaiseksi, jonka jälkeen perusmaksu nousee 3,90 euroon kuukaudessa. Voit valita halutessasi vaihtoturvan sopimukseen, jonka avulla voit päivittää sähkösopimuksen halvempaan vastaavaan jatkossa, mikäli sähkön hinta laskee. 

sähkötarjous 24kk

Hyvä Diili 24kk

9,97c/kWh + Perusmaksu 3,90€/kk

Ensimmäiset 12kk perusmaksu ilmainen 

Jatko 3,90€/kk

2. Nordic Green Energy 24kk

Nordic Green Energyn 24kk määräaikainen sähkösopimus on täysin perusmaksuton. Kuukausimaksuttomassa sähkösopimuksessa maksat vain sähköenergian käytön. Voit valita sähkösopimuksessasi vesi -, tuuli tai aurinkovoiman. 

sähkötarjous ilman perusmaksua

Nordic Green Energy 24kk määräaikainen

12,24c/kWh

  • Valittavissa tuuli- , aurinko – ja vesivoiman
  • Perusmaksuton koko sopimuskauden ajan

3. Ilmatar Tuuli24

Ilmatar tarjoaa täysin perusmaksuttoman sähkösopimusen. Sähkösopimus on määräaikainen 24kk ajan. Ilmattaren sähkö tuotetaan täysin kotimaisella tuulivoimalla. 

ilmatar tuuli määräaikainen

Ilmatar Tuuli24

15,19c/kWh

  • Perusmaksuton koko sopimuskauden ajan

Kuukausimaksuton sähkösopimus pieniin sekä suuriin talouksiin

Perusmaksuttomat sähkösopimukset ovat yleensä paras vaihtoehto kotitalouksissa, joissa sähkön käyttö on vähäistä.  Perusmaksun osa voi nimittäin muodostaa suuren osan koko laskusta. Kuukausimaksuttomat sähkösopimukset voi olla myös varteenotettava vaihtoehto enemmän sähköä käyttäviin kotitalouksiin. Sähkösopimus ilman perusmaksua ei tarkoita korkeaa sähköenergiamaksua. Katso parhaat ajankohtaiset sähkötarjoukset ja vertaa edullisin sähkösopimus omiin tarpeisiisi.

Sähköenergia on se osuus sähkölaskusta, jonka jokainen voi kilpailuttaa. Valitse perusmaksuton sähkösopimus ja säästät perusmaksuissa n. 50€ vuodessa.  Myös energiamaksu (c/kWh) voi näissä olla hyvinkin kilpailukykyinen.

Vertaa ylhäältä parhaat sähkösopimukset, joissa et maksa perusmaksua ja säästät  selvää rahaa valitsemalla edullisempi sähkösopimus.

Vertaa muut sähkösopimukset

Toistaiseksi voimassaolevat

  • Helppo sopimus ilman määräaikaisuuksia

Toistaiseksi voimassaoleva sähkösopimus ilman perusmaksua

 

Opiskelijalle

  • Edullisimmat sähkösopimukset opiskelijoille

Sähkösopimus opiskelijalle

 

Pörssisähkö

  • Vertaa paras pörssisähkösopimus

Pörssisähkö marginaali vertailu

Määräaikaiset

  • Vertailussa määräaikaiset sähkösopimukset

Paras sähkötarjous 2022

 

Usein kysytyt kysymykset

Mikä on sähkön perusmaksu?

Sähkön perusmaksu on kuukausittain tai vuosittain maksettava maksu, joka kattaa sähkönmyyjän kiinteitä kustannuksia. Perusmaksu on kiinteä summa, joka ei ole riippuvainen käytetyn energian määrästä. Perusmaksu on suuruudeltaan n. 0- 5€/kk. 

Haluaisin solmia toistaiseksi voimassaolevan sähkösopimuksen ilman perusmaksua. Mistä löydän tällaisen?

Lumo Energia tarjoaa tällaisen vaihtoehdon Markkinaplus – sähkösopimuksella. Kyseessä on pörssisähkö ilman perusmaksua.  

Milloin kuukausimaksuton sähkösopimus on hyvä valinta?

Kuukausimaksuton sopimus sopii kaikkiin pieniin ja suuriin talouksiin. 

Kuukausimaksuton sähkösopimus voi tulla jopa merkittävästi edullisemmaksi vaihtoehdoksi

sähkösopimus ei perusmaksua
Aiheeseen liittyviä uutisia
Sähkön hinta huippulukemissa - Tuulivoiman syöttötariffi tukea ei makseta vuoden 2021 viimeiseltä neljännekseltä

Julkaistu 31.12.2021

Sähkön hinta on noussut ennätyslukemiin. Viime vuoden viimeisellä neljänneksellä markkinahinnan keskiarvo oli 115 euroa megawattitunnilta. Kun tarkastellaan syöttötariffitukijärjestelmän historiaa, on tämä korkein vuosineljänneksittäin laskettu sähkön hinta. 

Syöttötariffitukea alettiin maksamaan vuonna 2011. Se on uusiutuvan energian tuki, jolla halutaan edistää uusiutuvan energian kilpailukykyä ja käyttöönottoa. Suomessa syöttötariffitukea maksetaan esimerkiksi tuulivoimalle ja biokaasulle mutta ei aurinkovoimalle. 

Tuulivoimalle ei makseta tariffi tukea kun sähkön hinta ylittyy 83,50 euroa megawattitunnilta. Myös järjestelmään kuuluva puupolttoainevoimala jäi ilman tariffi tukea, sillä sähkön hinta oli suurempi kuin niille maksettava syöttötariffituki.

Sähkösopimusten kilpailuttamisen tärkeys korostuu kun hinnat nousevat 

Julkaistu 11.12.2021

Sähkön hintojen hurja nousu on saanut monet kuluttajat ihmettelemään sähkön hintoja. Erityisesti pörssisähkön asiakkaita hintojen nousu koettelee kovasti. Hurjimmillaan pörssisähkön hinta kävi tiistaina 7.12 yli euron kilowattitunnilta.

Kuluttajat ovat vaihtaneet pörssisähkösopimukset kiinteisiin sähkösopimuksiin, joissa hinta on tällä hetkellä huomattavasti edullisempi. Suomessa on n. 300 000 kotitaloutta, jotka ostavat tunneittain vaihtuvaa pörssisähköä. Aiemmin hintojen pysyessä alhaalla, he eivät ole välttämättä edes muistaneet ostaneensa pörssisähköä. Nyt hintojen noustessa reilusti, ovat he ihmetelleet korkeita hintoja ja vaihtaneet sopimukset kiinteisiin sähkösopimuksiin. 

Pelkästään Fortumilla sadat asiakkaat ovat vaihtaneet sopimuksensa kiinteähintaiseen sähkösopimukseen. Asiakkaat ovat olleet viime päivinä aktiivisesti liikkeellä, ottaneet yhteyttä sähkömyyjien asiakaspalveluun ja tarkistaneet sopimushintojaan. Yhteydenottoja on tullut sekä markkinahintojen nousun sekä asiasta uutisoinnin myötä. Pörssisähköasiakkaiden määrä on laskenut viime aikoina rajusti. Tällä hetkellä pörssisähkö ei voi suositella juuri kenellekään. Sen verran rajua hintaa sähköstä voi joutua maksamaan.

Sähkön hinnan ennustetaan laskevan keväällä 

Sähkön hinnan rajun nousun jälkeen hinnan ennustetaan laskevan keväällä. Tähän vaikuttavat useat asiat. Kovilla pakkasilla ymmärrettävästi sähkön hinta nousee kysynnän nousun vuoksi ja lauhtuvan kelin myötä hinnat puolestaan laskee. 

Olkiluoto 3 aloittaa sähkön tuotannon ensi vuoden alussa, jonka myötä sähkön tarjonta tulee lisääntymään. Olkiluoto 3 tuo Suomen sähköjärjestelmään n. 1600 MW lisää tuotantoa ja se vähentää tuontiriippuvuutta merkittävästi. Suomeen tullaan rakentamaan myös rutkasti uutta tuulivoimaa. Vuoden 2023 aikana verkkoon liittyy 1000MW:n edestä uutta tuulivoimaa. Tällöin Suomen katsotaan olevan jo omavarainen sähkön tuotannossa.

Sähkön hinta nousussa –  Pörssisähkön hinta kävi korkeimmalla sitten helmikuun

Julkaistu 15.09.2021 – Yle.fi

Pörssisähkön hinnat ovat olleet nousussa jo pitkään. Pörssisähkön hinnan nousu alkaa näkymään jo määräaikaisten sähkösopimusten hinnoissa, jotka ovat kohonneet niin ikään. Hinnan nousun ennustetaan jatkuvan myös syyskuussa.

Sähkön keskihinta on pysynyt viime vuoteen verrattuna korkealla koko vuoden. Syitä tähän on useita. Yksi niistä on kuiva kesä, joka on pienentänyt vesivarastoja merkittävästi. Pohjoismainen sähköjärjestelmä on painottunut vesivoimaan ja kun vesivarastot ovat vähissä, sähkön hinta nousee ja toisinpäin. 

Toinen syy hinnan nousulle on tuuliolosuhteet. Tuulivoima on yleistynyt ja vähätuulisina päivänä se näkyy tuotannon laskuna ja sitä myöten hinnan nousuna. Päästöoikeuksien ja polttoaineiden hintojen nousu vaikuttaa myös lopulta sähkön hinnan nousuun.

Osa ydinvoimasta vuosihuollossa

Kotimaassa sähkön tuotannon vähenemiseen vaikuttaa tällä hetkellä myös se, että kumpikin Loviisan ydinvoimalan yksiköistä ovat vuosihuollossa. Vaikka Suomessa toimii kaksi muutakin ydinvoimalalaitosyksikköä, ovat Loviisan ydinvoimalayksiköt merkittäviä kotimaan järjestelmässä. Tarjonnan väheneminen vaikuttaa osaksi sähkön hinnan nousuun. Talouden elpyminen ja kysynnän kasvaminen arvioidaan myös vaikuttavan hintoihin.

Uusiutuvaan energiaan investoidaan ennätysmäisesti

Julkaistu 09.08.2021

Uusiutuvan energian hankkeisiin ja yrityksiin investoitiin globaalisti ennätysmäisesti tämän vuoden ensimmäisellä puoliskolla. Kokonaisinvestoinnit kohosivat jopa 148 miljardiin euroon, kasvua oli 1,8 prosenttia edellisen vuoden samaan ajanjaksoon verrattuna.

Suosituin investointikohde oli aurinkoenergia, johon sijoitettiin jopa 67 miljardia euroa. Kärkimaat sijoittajina olivat Yhdysvallat (11 miljardia €) ja Kiina (vajaat 8 miljardia €). 

Tuulivoimahankkeisiin sijoitettiin 49 miljardia euroa, joka oli selvästi enemmän kuin vuosina 2018 ja 2019. Vuonna 2020 kuitenkin sijoitettiin tuulivoimahankkeisiin ennätysmäisesti, jolloin investointeja kertyi 72 miljardia euroa.  Tämän vuoden notkahdukset sijoituksessa selittää tukien vähennykset niin Kiinassa kuin Yhdysvalloissakin. 

Euroopassa uusiutuvaan energiaan sijoitettiin myös paljon. Suomi on maatuulivoiman kovimpia nousijoita. Suomeen rakennetaan kuluvana vuonna n. 1000 megawatin edestä uutta tuulivoimaa, mikä kasvattaa maamme tuulivoimakapasiteettia 40 prosenttia. Investointeja tämä vastaa n. 1,2 miljardia euroa. Summa on valtava, se on n. 23 % tälle vuodelle arvioiduista kaikista teoillisuuden kiinteistä investoinneista.