vertaa-sahko-loyda-halvin

Sähkösopimus ilman perusmaksua

Toistaiseksi voimassa oleva Fortum Vakio – Ei perusmaksua

Fortum Vakio -sähkösopimus tarjoaa joustavan ja kestävän ratkaisun energiantarpeisiisi. Tämä toistaiseksi voimassa oleva sopimus mahdollistaa vaivattoman siirtymisen eri vaihtoehtojen välillä ja Fortum Vakio tekeekin tämän prosessin sinulle mahdollisimman sujuvaksi.

Miksi valita Fortum Vakio:

  1. Helppo vaihto toiseen sopimukseen: Fortum Vakio tarjoaa mahdollisuuden vaihtaa helposti toiseen Fortumin sähkösopimukseen, mikäli tarpeesi tai tilanteesi muuttuvat. 

  2. Selkeä kuukausimaksu: Voit valita S- tai M-koon, ja tiedät aina etukäteen, paljonko maksat kuukausittain. Yksinkertainen hinnoittelu tekee energiankulutuksestasi ennakoitavan.

  3. Ilmastoystävällinen vaihtoehto: Sähkösi tuotetaan 100 % ilman hiilidioksidipäästöjä. Voit myös valita vaihtoehdon, joka perustuu täysin uusiutuvaan energiaan tai aurinkoenergiaan, osallistuen näin ympäristöystävälliseen energiahuoltoon.

Sopimuskoot:

  • Sähkön käyttö alle 2000 kWh/vuosi – Vakio S 25 €/kk: Sopii usein yksiöön tai kaksioon, joissa ei ole saunaa. 

  • Sähkön käyttö 2000-3000 kWh/vuosi – Vakio M 39,50 €/kk: Sopii usein isompaan tai saunalliseen kerrostaloasuntoon. 

Koko-ongelmat tai muutokset kulutuksessasi? Älä huoli!

Jos valitset vahingossa väärän koon tai kulutuksesi muuttuu merkittävästi, Fortum siirtää sinut automaattisesti oikeaan kokoon josta Fortum on yhteydessä sinuun hyvissä ajoin. Voit myös aina kääntyä Fortumin asiakaspalvelun puoleen saadaksesi neuvoa ja opastusta. 

Huom. Fortum Vakio ei sovellu isompiin rivitaloihin tai omakotitaloihin

Sopimuksen nimi
Fortum Vakio

Sopimuksentyyppi
Toistaiseksi voimassa oleva

Kuukausimaksu
Alk. 25€/kk, ei lisäkuluja

Sähkötarjous ilman perusmaksua - Kuukausimaksuton sähkösopimus

Vertaa alhaalta sähkösopimus ilman perusmaksua. Näissä sähkösopimuksissa maksat vain kulutuksesta etkä kuukausittain perittävää perusmaksua. Kuukausimaksuton sähkösopimus on oiva valinta esimerkiksi kerrrostaloasunnoissa tai muissa vähän sähkön kuluttavissa kotitalouksissa.

Kuukausimaksuton sähkösopimus pieniin sekä suuriin talouksiin

Perusmaksuttomat sähkösopimukset ovat yleensä paras vaihtoehto kotitalouksissa, joissa sähkön käyttö on vähäistä.  Perusmaksun osa voi nimittäin muodostaa suuren osan koko laskusta. Kuukausimaksuttomat sähkösopimukset voi olla myös varteenotettava vaihtoehto enemmän sähköä käyttäviin kotitalouksiin. Sähkösopimus ilman perusmaksua ei tarkoita korkeaa sähköenergiamaksua. Katso parhaat ajankohtaiset sähkötarjoukset ja vertaa edullisin sähkösopimus omiin tarpeisiisi.

Sähköenergia on se osuus sähkölaskusta, jonka jokainen voi kilpailuttaa. Valitse perusmaksuton sähkösopimus ja säästät perusmaksuissa n. 50€ vuodessa.  Myös energiamaksu (c/kWh) voi näissä olla hyvinkin kilpailukykyinen.

Vertaa ylhäältä parhaat sähkösopimukset, joissa et maksa perusmaksua ja säästät  selvää rahaa valitsemalla edullisempi sähkösopimus.

Vertaa muut sähkösopimukset

Toistaiseksi voimassaolevat

  • Helppo sopimus ilman määräaikaisuuksia

Toistaiseksi voimassaoleva sähkösopimus ilman perusmaksua

 

Opiskelijalle

  • Edullisimmat sähkösopimukset opiskelijoille

Sähkösopimus opiskelijalle

 

Pörssisähkö

  • Vertaa paras pörssisähkösopimus

Pörssisähkö marginaali vertailu

Määräaikaiset

  • Vertailussa määräaikaiset sähkösopimukset

Halvin sähkö 24kk

 

Usein kysytyt kysymykset

Mikä on sähkön perusmaksu?

Sähkön perusmaksu on kuukausittain tai vuosittain maksettava maksu, joka kattaa sähkönmyyjän kiinteitä kustannuksia. Perusmaksu on kiinteä summa, joka ei ole riippuvainen käytetyn energian määrästä. Perusmaksu on suuruudeltaan n. 0- 5€/kk. 

Haluaisin solmia toistaiseksi voimassaolevan sähkösopimuksen ilman perusmaksua. Mistä löydän tällaisen?

Lumo Energia tarjoaa pörssisähkösopimuksen, jossa ei ole perusmaksua ja joka on toistaiseksi voimassa oleva.

Minkälaiseen asuntoon kuukausimaksuton sähkösopimus on hyvä valinta?

Kuukausimaksuton sopimus sopii kaikkiin pieniin ja suuriin talouksiin, mikäli sähköenergian hinta sopimuksessa on myös kohtuullinen. Vertaa perusmaksottoman sähkösopimuksen kokonaishinta muihin sopimuksiin ja katso tuleeko kuukausimaksuton sähkösopimus halvemmaksi.

Kuukausimaksuton sähkösopimus voi tulla jopa merkittävästi edullisemmaksi vaihtoehdoksi

sähkösopimus ei perusmaksua
Aiheeseen liittyviä uutisia
Sähkön hinta huippulukemissa - Tuulivoiman syöttötariffi tukea ei makseta vuoden 2021 viimeiseltä neljännekseltä

Julkaistu 31.12.2021

Sähkön hinta on noussut ennätyslukemiin. Viime vuoden viimeisellä neljänneksellä markkinahinnan keskiarvo oli 115 euroa megawattitunnilta. Kun tarkastellaan syöttötariffitukijärjestelmän historiaa, on tämä korkein vuosineljänneksittäin laskettu sähkön hinta. 

Syöttötariffitukea alettiin maksamaan vuonna 2011. Se on uusiutuvan energian tuki, jolla halutaan edistää uusiutuvan energian kilpailukykyä ja käyttöönottoa. Suomessa syöttötariffitukea maksetaan esimerkiksi tuulivoimalle ja biokaasulle mutta ei aurinkovoimalle. 

Tuulivoimalle ei makseta tariffi tukea kun sähkön hinta ylittyy 83,50 euroa megawattitunnilta. Myös järjestelmään kuuluva puupolttoainevoimala jäi ilman tariffi tukea, sillä sähkön hinta oli suurempi kuin niille maksettava syöttötariffituki.

Sähkösopimusten kilpailuttamisen tärkeys korostuu kun hinnat nousevat 

Julkaistu 11.12.2021

Sähkön hintojen hurja nousu on saanut monet kuluttajat ihmettelemään sähkön hintoja. Erityisesti pörssisähkön asiakkaita hintojen nousu koettelee kovasti. Hurjimmillaan pörssisähkön hinta kävi tiistaina 7.12 yli euron kilowattitunnilta.

Kuluttajat ovat vaihtaneet pörssisähkösopimukset kiinteisiin sähkösopimuksiin, joissa hinta on tällä hetkellä huomattavasti edullisempi. Suomessa on n. 300 000 kotitaloutta, jotka ostavat tunneittain vaihtuvaa pörssisähköä. Aiemmin hintojen pysyessä alhaalla, he eivät ole välttämättä edes muistaneet ostaneensa pörssisähköä. Nyt hintojen noustessa reilusti, ovat he ihmetelleet korkeita hintoja ja vaihtaneet sopimukset kiinteisiin sähkösopimuksiin. 

Pelkästään Fortumilla sadat asiakkaat ovat vaihtaneet sopimuksensa kiinteähintaiseen sähkösopimukseen. Asiakkaat ovat olleet viime päivinä aktiivisesti liikkeellä, ottaneet yhteyttä sähkömyyjien asiakaspalveluun ja tarkistaneet sopimushintojaan. Yhteydenottoja on tullut sekä markkinahintojen nousun sekä asiasta uutisoinnin myötä. Pörssisähköasiakkaiden määrä on laskenut viime aikoina rajusti. Tällä hetkellä pörssisähkö ei voi suositella juuri kenellekään. Sen verran rajua hintaa sähköstä voi joutua maksamaan.

Sähkön hinnan ennustetaan laskevan keväällä 

Sähkön hinnan rajun nousun jälkeen hinnan ennustetaan laskevan keväällä. Tähän vaikuttavat useat asiat. Kovilla pakkasilla ymmärrettävästi sähkön hinta nousee kysynnän nousun vuoksi ja lauhtuvan kelin myötä hinnat puolestaan laskee. 

Olkiluoto 3 aloittaa sähkön tuotannon ensi vuoden alussa, jonka myötä sähkön tarjonta tulee lisääntymään. Olkiluoto 3 tuo Suomen sähköjärjestelmään n. 1600 MW lisää tuotantoa ja se vähentää tuontiriippuvuutta merkittävästi. Suomeen tullaan rakentamaan myös rutkasti uutta tuulivoimaa. Vuoden 2023 aikana verkkoon liittyy 1000MW:n edestä uutta tuulivoimaa. Tällöin Suomen katsotaan olevan jo omavarainen sähkön tuotannossa.

Sähkön hinta nousussa –  Pörssisähkön hinta kävi korkeimmalla sitten helmikuun

Julkaistu 15.09.2021 – Yle.fi

Pörssisähkön hinnat ovat olleet nousussa jo pitkään. Pörssisähkön hinnan nousu alkaa näkymään jo määräaikaisten sähkösopimusten hinnoissa, jotka ovat kohonneet niin ikään. Hinnan nousun ennustetaan jatkuvan myös syyskuussa.

Sähkön keskihinta on pysynyt viime vuoteen verrattuna korkealla koko vuoden. Syitä tähän on useita. Yksi niistä on kuiva kesä, joka on pienentänyt vesivarastoja merkittävästi. Pohjoismainen sähköjärjestelmä on painottunut vesivoimaan ja kun vesivarastot ovat vähissä, sähkön hinta nousee ja toisinpäin. 

Toinen syy hinnan nousulle on tuuliolosuhteet. Tuulivoima on yleistynyt ja vähätuulisina päivänä se näkyy tuotannon laskuna ja sitä myöten hinnan nousuna. Päästöoikeuksien ja polttoaineiden hintojen nousu vaikuttaa myös lopulta sähkön hinnan nousuun.

Osa ydinvoimasta vuosihuollossa

Kotimaassa sähkön tuotannon vähenemiseen vaikuttaa tällä hetkellä myös se, että kumpikin Loviisan ydinvoimalan yksiköistä ovat vuosihuollossa. Vaikka Suomessa toimii kaksi muutakin ydinvoimalalaitosyksikköä, ovat Loviisan ydinvoimalayksiköt merkittäviä kotimaan järjestelmässä. Tarjonnan väheneminen vaikuttaa osaksi sähkön hinnan nousuun. Talouden elpyminen ja kysynnän kasvaminen arvioidaan myös vaikuttavan hintoihin.

Uusiutuvaan energiaan investoidaan ennätysmäisesti

Julkaistu 09.08.2021

Uusiutuvan energian hankkeisiin ja yrityksiin investoitiin globaalisti ennätysmäisesti tämän vuoden ensimmäisellä puoliskolla. Kokonaisinvestoinnit kohosivat jopa 148 miljardiin euroon, kasvua oli 1,8 prosenttia edellisen vuoden samaan ajanjaksoon verrattuna.

Suosituin investointikohde oli aurinkoenergia, johon sijoitettiin jopa 67 miljardia euroa. Kärkimaat sijoittajina olivat Yhdysvallat (11 miljardia €) ja Kiina (vajaat 8 miljardia €). 

Tuulivoimahankkeisiin sijoitettiin 49 miljardia euroa, joka oli selvästi enemmän kuin vuosina 2018 ja 2019. Vuonna 2020 kuitenkin sijoitettiin tuulivoimahankkeisiin ennätysmäisesti, jolloin investointeja kertyi 72 miljardia euroa.  Tämän vuoden notkahdukset sijoituksessa selittää tukien vähennykset niin Kiinassa kuin Yhdysvalloissakin. 

Euroopassa uusiutuvaan energiaan sijoitettiin myös paljon. Suomi on maatuulivoiman kovimpia nousijoita. Suomeen rakennetaan kuluvana vuonna n. 1000 megawatin edestä uutta tuulivoimaa, mikä kasvattaa maamme tuulivoimakapasiteettia 40 prosenttia. Investointeja tämä vastaa n. 1,2 miljardia euroa. Summa on valtava, se on n. 23 % tälle vuodelle arvioiduista kaikista teoillisuuden kiinteistä investoinneista.